GÜNDEM Haber Girişi : 09 Şubat 2017 10:56

Nusaybin Belediyesi Asansör denetimlerine başladı

Nusaybin Belediyesi Asansör denetimlerine başladı
Nusaybin Belediyesi asansörlü binaların akrediteli A tipi muayene kuruluşu tarafından kontrollerine başladı.
Nusaybinim - Nusaybin Belediyesi
Nusaybin Belediyesi asansörlü binaların akrediteli A tipi muayene kuruluşu tarafından kontrollerine başladı.
Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ile Makine mühendisleri Odası tarafından ilçede yeni faaliyete geçen Asansörlü Binaların A tipi muayene kuruluşu tarafından kontrolü yapılmaya başlandı. Kontrol sonrası Yeşil etiket düzenlenen asansörlere Tescil Belgeleri düzenlenerek hizmete sunuldu.
Müdürlükçe yapılan açıklamaya göre, 2017 yılı içerisinde mevcut binalarda bulunan tüm asansörlerin muayeneden geçirilmesi planlandığı belirtildi. Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında yapılan muayene amacının; insan ve yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin insan can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak ve çevreyi korumak üzere işletme, bakım, periyodik kontrol, mevcut asansörlerin iyileştirilmesi, denetim, garanti ve satış sonrası hizmet şartları ile uyulması gereken kuralları uygulanmasını sağlamak olduğu bildirildi.
Asansörleri mevcut binalarda gerekli denetimin sağlıklı yapılabilmesi için bina yöneticilerin iş birliği önem arz etttiği bildiren açıklamada, bina sorumlusunun yükümlülükleri 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 35 inci maddesinin birinci fıkrasında "Bina sorumlusu, asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayda bir kez bakımını ve yılda bir kez periyodik kontrolünü yaptırmaktan, bakım ve periyodik kontrol ücretinin ödenmesinden sorumludur" denilmektedir.