GÜNDEM Haber Girişi : 18 Ağustos 2017 20:02

Nusaybin Belediyesi yemek yarışması düzenledi

Nusaybin Belediyesi yemek yarışması düzenledi
Nusaybin Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi tarafından Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen yöresel yemek yarışmasında 22 yarışmacı hünerlerini sergiledi.
Nusaybin Belediyesi yemek yarışması düzenledi
Nusaybinim Haber Merkezi
Nusaybin Belediyesi, ödüllü yöresel yemek yarışması düzenledi.
Nusaybin Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Birimi tarafından Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen yöresel yemek yarışmasında 22 yarışmacı hünerlerini sergiledi. 
Yarışmaya kaynanası Çiçek Akyün ile birlikte katılan Fatma Akyün, gelin kaynana farklı yemeklerle yarıştıklarını söyledi.
Kendisinin Konyalı olduğunu ama eşinin Nusaybinli olduğunu kaydeden Fatma Akyün: "Nusaybin yemek yarışmasına kendi kültürümü de koymak istedim. Bu vesileyle yarışmaya katıldım. Yarışmaya kürdan kebabıyla katılıyorum. O da Güneydoğu Anadolunun bir yemeği. Nusaybin Belediyesinin bu şekilde bir organizasyon yapmasından çok onur duydum. Güzel bir Nusaybin geleceği istiyorum. Kayın validemle yarışmaya katılıyorum. Kürt ve Türk kardeşliği için buradayım. Kaynanam Nusaybin yöresine ait şan böreği ben ise Gaziantep yöresine ait bir yemekle yarışıyorum. Türk ve Kürt kardeştir" dedi.
Kaynana Çiçek Akyün ise Kürtçe yaptığı konuşmasında geliniyle birlikte farklı yemeklerle yarışmaya katıldıklarını söyledi.
Yarışmaya şan böreği, salata ve ayranla katıldığını kaydeden Çiçek Akyün şöyle konuştu:
"Gelinimle birlikte yarışmaya geldik ama ikimiz de ayrı ayrı yarışıyoruz. Bu yarışma için belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Allah tüm dünyaya barış ve huzur getirsin. Türk ve Kürtler arasında barış ve huzur getirsin. Ben Kürdüm ama gelinim Türktür. Biz birimizden kopamayız. Yarışmayı gelinimin kazanmasını istiyorum" ifadelerini kullandı. 
Yarışaya katılan Mesude Gündüz ise: "Belediye böyle bir yarışma düzenledi. Ben de büyüklerimizin yaptığı ve bize kalan yöresel yemeklerimizle yarışmaya katıldım. Hedefim yarışmada dereceye girmektir" dedi. 

-"COĞRAFİ KOŞULLARLA BİRLİKTE İNANÇLARIN DEĞİŞMESİ MUTFAĞI DA ETKİLİYOR"
Yarışmada jüri üyesi olarak bulunan Mardinli şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir ise yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, böyle bir yarışma organize ettiği Nusaybin Belediyesine teşekkür etti.
Yemeğin herkesi aynı sofra etrafında buluşturan önemli bir unsur olduğunu kaydeden Demir: "Mardin 20 kilometrede bir etnisitelerin değiştiği enteresan bir coğrafta. Birçok dilden ve dinden insanın yaşadığı bu yerde coğrafi koşullarla birlikte inançların değişmesi mutfağı da etkiliyor. Mardin çok zengin bir mutfağın olduğu önemli bir yer. Nusaybin bu konuda çok başarılı. Ova mutfağını andırıyor. Herkesi bir sofra etrafında buluşturmak harika bir fikir. Dünyanın en iyi aşçıları erkekler olsa da aslında mutfağı yöneten kadınlardır. Bu sofranın Nusaybin'de kurulması çok anlamlı" şeklinde konuştu. 

-İÇLİ KÖFTE BİRİNCİ OLDU
Mardinli şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir'in jürisinde bulunduğu yarışmada, içli köfte yemeğiyle Anude Çakır birinci, Aysel Tekin ikinci oldu. Çiğer yemeğiyle Hasibe Güneş üçüncü, Perde pilavı yemeğiyle Halim Şen dördüncü ve İşkembe dolmasıyla Ceylan Aslan beşinci oldu. Yarışmaya katılan gelin Fatma Akyün ile kaynanası Çiçek Akyün'e ise jüri özel ödülü kazandı.
Yarışmada dereceye girenlere bilezik, tam altın, yarım altın, çeyrek altın, gram altın ve çeşitli ödüller verildi.