GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ağustos 2018 09:10

Nusaybin Belediyesinden bayram önce cami ve mezarlıklarda temizlik

Nusaybin Belediyesinden bayram önce cami ve mezarlıklarda temizlik
Nusaybin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kurban Bayramına 15 gün kala ilçedeki cami ve mezarlıklarda çevre temizliği ile düzenlemesi yaptı.
Nusaybin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kurban Bayramına 15 gün kala ilçedeki cami ve mezarlıklarda çevre temizliği ile düzenlemesi yaptı.
Temizlik İşleri Müdürü Vekili Fahrettin Aktaş tarafından yapılan açıklamada, Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Ergün Baysal’ın talimatı üzerine ilçe merkezinde bulunan tüm camii ve mezarlıklar ile ilçe merkezine yakın kırsal mahallelerin camii ve mezarlıklarında temizlik çalışması yapıldığını kaydetti.
Mezarlıklara önem veren bir millet olduklarını bu nedenle mezarlıkların bakım ve onarımının kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Aktaş, vatandaşların talep ve şikâyetleri üzerine ilçede bayram öncesi camii ve mezarların temizleme ve mezarlıklarda yetişen yabani otlardan arındırma ile ağaçların sulama çalışmalarını yapıldığını belirtti.
Aktaş: “İlçemizde bulunan tüm mezarlıklar ile merkeze yakın kırsal mahallelerin camii ve mezarlıkların temizlik ve bakım çalışmalarını yapmış bulunmaktayız. Vatandaşların ebediyete göç eden yakınlarını daha sağlıklı ortamlarda ziyaret etmeleri için Nusaybin Belediyesine bağlı ekipler tarafından hummalı bir çalışma gerçekleştirildi. İnsanlar yaşarken nasıl saygıyı hak ediyorlarsa vefat ettikten sonra da aynı saygıyı hak ediyorlar. Biz de bu anlayışla mezarlıklarımıza gereken bakım ve önemi gösteriyoruz,  göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Kurban Bayramı öncesi çalışmaların yoğunlaştığını dile getiren Aktaş,  ilçe genelinde bulunan camilerin bahçelerinde ve mezarlıklarda temizlik yapıldığını, cami çevrelerinin arozöz ile yıkanarak süpürgeli araçlar ile temizlendiğini kaydetti.
Nusaybin Belediyesi olarak kutsal mekanlara büyük önem verdiklerini, İslam inancına göre temizliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Aktaş: “Ölülerimize ait mekânların temiz tutulması geride kalanların üzerinde bir görevdir. Herkesin ortak malı olan mezarlıkların temizliği sadece devletin yapacağı bir görev olarak anlaşılmamalıdır. Mezarlıklarımızın temiz olması dinimiz gereğidir. Bize düşen bu mekânları temiz tutmaktır. Başlattığımız bu çalışmalar bugünle kalmayacak ve ileri ki günlerde de devam edecektir. Toplumumuz öteden beri mezarlıkların derli, toplu ve temiz olmasına önem verir. Örf ve adetlerimizden gelen mezarlık ziyaretleri günümüzde de sürdürülmektedir. Her gün birçok ziyaretçini geldiği mezarlıklar manevi değerlerimize sahip çıktığımızı gösteriyor. Kurban bayramı öncesinde insanların mezarlıkları ziyaretlerinde daha temiz ve bakımlı olması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Mezarlıklardaki temizlik ve bakım çalışmaları tamamen belediyemizin imkânlarıyla yapılmaktadır” şeklinde konuştu.