GÜNDEM Haber Girişi : 15 Temmuz 2018 11:52

Nusaybin'de 15 Temmuz Şehitleri anılıyor

Nusaybin'de 15 Temmuz Şehitleri anılıyor
15 Temmuz Şehitlerini anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Nusaybin'de çeşitli programlar düzenleniyor.
15 Temmuz Şehitlerini anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Nusaybin'de çeşitli programlar düzenleniyor.
İlk program şehitlik ziyaretiyle başladı. Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Garnizon Komutanı P. Bnb. Cenk Özlüpınar, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mehmet Atik, Emniyet Müdürü Abdurrahim Zengin, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri tarafından Çağlar, Açıkköy ve Hamidiye Şehitlikleri ziyaret edildi. Nusaybin Müftüsü Üsame Anlağan tarafından şehitlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi.

-MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU
Daha sonra Zeynel Abidin Camiinde 15 Temmuz Şehitleri için Mevlit okutuldu. İlçe Vaizi Abdurrahim Yıldırım ve din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Mevlid-i Şerif okundu. Yapılan dualardan sonra Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

-PROGRAMLAR GECE BOYUNCA DEVAM EDECEK
Öte yanda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde gece boyunca programlar süreceği belirtildi.
Saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanında İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından resim sergisi açılacağı belirtilirken daha sonra Şırnak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ruhullah Öz tarafından bir konuşma yapılacak.
Gece boyunca yapılacak anma etkinliklerinde saat 00.13'te tüm camilerden sala sesleri yükselecek.