EĞİTİM Haber Girişi : 06 Eylül 2018 10:25

Nusaybin'de 18 okula resim, müzik, robotik kodlama ve destek eğitim odaları açılacak

Nusaybin'de 18 okula resim, müzik, robotik kodlama ve destek eğitim odaları açılacak
Nusaybin'de Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Dicle Kalkınma Ajansına (DİKA) sunulan 'Engel Tanımayan Yetenekli Sınıflar' projesi kabul edildi.
Nusaybin'de Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Dicle Kalkınma Ajansına (DİKA) sunulan 'Engel Tanımayan Yetenekli Sınıflar' projesi kabul edildi.
Yüzde 70’i DİKA yüzde 30'u ise Nusaybin Belediyesi tarafından karşılanacak proje kapsamından Nusaybin’de 18 okula müzik, resim, robotik kodlama eğitim sınıfı ve destek eğitim odaları kurulacağı bildirildi.
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal’ın makamında yapılan toplantıda Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, projenin uygulanacağı okullar hakkında bilgi verdi.
Hacı Ali Mungan Ortaokulu, Kaymakam Bülent Pekdemir Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Girmeli Çok Programlı Lisesi ve Akarsu Çok Programlı Lisesinde Müzik Sınıfı, Gazi Ortaokulu, Akçatarla Ortaokulu, Atatürk MTAL, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesinde resim sınıfı, Misak-ı Milli Ortaokulu, Kaymakam Bülent Pekdemir Ortaokulu, Kaymakam Bülent Pekdemir İlkokulu ve Oğuzhan İlkokulunda robotik kodlama eğitim sınıfı ve Yıldırım İlkokulu, Oğuzhan İlkokulu, Misak-ı Milli Ortaokulu ile Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda da destek eğitim odaları açılacağı bildiren Milli Eğitim Müdürü Çetin, projeye olan desteklerinden dolayı DİKA ve Nusaybin Belediyesine teşekkür ettiklerini kaydetti.

-ÇETİN: "ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞİN TEKNOLOJİK ALT YAPISINI HAZIRLAYACAĞIZ"
Projeye olan desteklerinden dolayı Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal ile DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a teşekkür eden Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Çetin, Nusaybin’deki eğitim kurumlarının kayyum ile birlikte ihya sürecini yaşadıklarını söyledi.
Yüzde 70’i DİKA tarafından karşılanacak projenin yüzde 30’unun da Nusaybin Belediyesi tarafından karşılanacağını hatırlatan Çetin, Nusaybin Belediyesinin desteği olmasaydı bu projeyi gerçekleştirmelerinin mümkün olmayacağını ifade etti.
Projenin önemine değinen Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Proje kapsamında 18 okulumuzda resim, müzik, robotik kodlama sınıfı ve destek eğitim odaları açacağız. Projedeki amacımı; “Toplumun dezavantajlı kesimlerinden olan ve eğitime erişimlerinde engellerle karşılaşan özel eğitim gereksinimli öğrencilerimizin değişen dünyanın dinamiklerine uyum sağlayabilen, toplumsal yaşam becerileri, öz güven, iletişim ve sorun çözme gibi sosyal duygusal becerileri gelişmiş bireyle olarak toplumda yer almalarını sağlayacak bir yaşam becerisini kazandırmak ve Dünya istatistiklerinde her toplumda % 2,5-3 civarında olan üstün yetenekli öğrencilerin bilimsel tekniklerle tespitlerinin yapılarak ülkemizin gelişimine katkıda bulunmalarına fırsat sunarak öğrencilerin sanatsal, bilişsel ve müzikal alandaki yeteneklerinin tespit edilip geliştirilmesinin akademik başarılarına yansımasını sağlamak, ayrıca sorgulama ve proje tabanlı, öğrenci gelişimini teknik ve teknolojik olarak hızlandıran robotik kodlama eğitimi ile öğrencilerin geleceğin teknolojik altyapısını oluşturan kodlama yazılımı öğrenmelerini sağlayarak özgüvenlerini arttırma ve bölgenin gelişimine katkıda bulunmaktır."