GÜNDEM Haber Girişi : 31 Aralık 2017 13:38

Nusaybin'de 20 yıldır ihtilaf nedeniyle yapılmayan yolu kayyum asfaltladı

Nusaybin'de 20 yıldır ihtilaf nedeniyle yapılmayan yolu kayyum asfaltladı
Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Nusaybin Belediyesi, 20 yıla yakındır Karayolları ile Belediye arasındaki ihtilaflı yolu asfaltlama çalışmalarına başladı.
Nusaybin'de 20 yıldır ihtilaf nedeniyle yapılmayan yolu kayyum asfaltladı
Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Nusaybin Belediyesi, 20 yıla yakındır Karayolları ile Belediye arasındaki ihtilaflı yolu asfaltlama çalışmalarına başladı.
İpek yolundan ilçe merkezine girişteki en önemli yolu Mardin Yolu Caddesinde yaklaşık 3 aydır yapılan alt yapı çalışmalarından sonra asfaltla çalışmalarına başlandı. Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Nusaybin Belediyesi tarafından yapılan yolun tamamlanmasıyla ilçede özellikle sürücüler için 20 yıla yakın bir zaman devam eden bir sorunun ortadan kaldırılmasını sağlayacağı belirtildi.

-"BİR PRESTİJ YOLU HALİNE GETİRECEĞİZ"
Çalışmalar hakkında açıklama yapan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Mardin Yolu Caddesinin Nusaybin'i İpek yoluna bağlayan ana arterlerden birisi ve en önemlisinin olduğunu kaydetti.
Caddede alt yapı çalışmalarından sonra asfaltlama çalışmalarına başlandığını kaydeden Baysal şöyle konuştu:
"20 yıldır sürüncemede kalan bu yolumuzla alakalı ne mutlu ki bizim dönemimizde asfaltlama çalışmalarına şuanda başlamış bulunmaktayız. Yaklaşık gidiş geliş olarak 4 kilometrelik bir yol satını sıcak kaplama asfaltla buluşturacağız. Bu vesileyle ilçemizin ana artere bağlanan Mardin Yolu Caddemizde bizim açımızdan bir prestij yolu caddesi haline getirmeye çalışacağız. İlk etapta asfaltlama çalışması devam etmekte daha sonra da Mardin Büyükşehir Belediyemizin alan üzerinde cadde sağlıklaştırması, aydınlatma ve kaldırım çalışmaları olacaktır. Bu vesileyle ilçemizi Mardin Yoluna bağlayan bu caddemizi vatandaşlarımızın kullanabileceği konforlu bir cadde haline getirme yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir. İlk etapta görüldüğü gibi asfalt çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız."

-"20 YILDIRVAR OLAN SORUN ORTADAN KALKACAK"
Yolun yapılması şoför esnafını da memnun etti. Nusaybin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu, projenin Nusaybin'e ve şoför esnafına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Nusaybin şoförleri ve Nusaybin halkı olarak yılladır bu yol nedeniyle büyük zorluklar çektiklerini bildiren Gündoğdu: "Yıllardır bu yolun kimin denetiminde olduğunu bir türlü kavrayamadık. Belediye ile Karayolları arasında ihtilaflıydı. O yüzden kimse yolun yapımıyla ilgilenmiyordu. Kış ayı geldiğinde şoför esnafımız ve vatandaşlarımız epey zorluklar çekiyordu. Yol bittikten sonra böyle bir sorunumuz kalmayacak Allah'ın izniyle. Bu yol bizim için çok önemlidir. Nusaybin'in İpek yoluna ve dışarıya açılan kapısıdır. Bu yol hayata geçtiğinde ilçemizin çehresi değişecektir. Yolun yapımı için Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ile Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Toplam uzunluğu gidiş gelişli yaklaşık 4 kilometre olan Mardin Yolu Caddesi bulvar şeklinde olacağı bildirildi. Proje çerçevesinde Orta refüjde Rulo Çim, Oya Ağacı, Palmiye Ağacı ve Topmazı dikileceği kaydedilirken orta refüjde ışıklandırma ve sulama sistemi yapılacağı belirtildi. Yolda sağlı sollu kaldırımlar oluştururken bisiklet ve engelli yolları da projede yer alıyor.