GÜNDEM Haber Girişi : 23 Nisan 2019 15:31

Nusaybin'de 23 Nisan Çocuk Bayramı coşkusu

Nusaybin'de 23 Nisan Çocuk Bayramı coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99. Yıl Dönümü nedeniyle Nusaybin'de kutlama yapıldı.
Nusaybin'de 23 Nisan Çocuk Bayramı coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99. Yıl Dönümü nedeniyle Nusaybin'de kutlama yapıldı.İlk tören, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’in Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törenler için Şehir Stadyumuna geçildi.

-"DÜNYADA ÇOCUKLARINA BAYRAM HEDİYE EDEN İLK VE TEK ÜLKE TÜRKİYEDİR"

Şehir Stadyumunda yapılan tören, Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, Garnizon Komutanı P. Bnb. Mehmet Özer, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz, Emniyet Müdürü Murat Sönmez, Jandarma Komando Taburu Komutanı J. Bnb. Mesut Çelik, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Adil Çelik ve okulların yerlerini almasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin yaptı.

Konuşmasına, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içindeyiz” sözleriyle başlayan Çetin, “Sevgili çocuklar, Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün Dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Böyle büyük bir zafer, niçin çocuklara armağan edilmiştir? Çünkü her insan çocuk olarak dünyaya gelmiştir ve dünyayı o gözlerle tanımıştır. Osmanlı Devleti'nin kurucusu büyük devlet adamı Osman Gazi de bir zamanlar çocuktu. Çağ açıp çağ kapayan, hiçbir milletin başarılı olup ele geçiremediği Konstantin’i İstanbul yapan, Fatih Sultan Mehmet de bir zamanlar çocuktu. Bu vatanın önderi büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk de bir zamanlar çocuktu” şeklide konuştu.

Konuşmadan sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı. Hafta boyunca yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilere, Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, Garnizon Komutanı P. Bnb. Mehmet Özer, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz, Jandarma Komando Taburu Komutanı J. Bnb. Mesut Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin tarafından çeşitli hediyeler verilmesiyle tören sona erdi.