GÜNDEM Haber Girişi : 24 Kasım 2017 11:10

Nusaybin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Nusaybin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Nusaybin'de kutlama töreni düzenlendi.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Nusaybin'de kutlama töreni düzenlendi.
Tören, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’in Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törene Halk Eğitim Merkezinde devam edildi.
Halk Eğitim Merkezinde yapılan tören Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’in konuşmasıyla başladı. Çetin konuşmasında: “Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarına ulaşmayı öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir öğretmen. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Bir milletin milli, ahlaki, kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir” ifadelerini kullandı.
Kemal Gözü Kız Teknik ve Anadolu Lisesi öğretmeni Gamze Erbaş’ın göreve yeni başlayan öğretmenler adına yaptığı konuşmadan sonra yeni öğretmenler yemin ederek öğretmen marşını okudu.
Bu yıl emekli olan 3 öğretmene Kaymakam ve Belediye Başkan Ergün Baysal tarafından belge verildi.
Tören, hafta boyunca yapılan resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile göreve yeni öğretmenlere Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal, Garnizon Komutanı P. Bnb. Latif Kara, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mehmet Atik, İlçe Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin ve Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’in çeşitli hediyeler vermesiyle sona erdi.