EĞİTİM Haber Girişi : 03 Şubat 2020 15:22

Nusaybin'de 27 bin öğrenci ikici yarıyıl için ders başı yaptı

Nusaybin'de 27 bin öğrenci ikici yarıyıl için ders başı yaptı
2019 - 2020 eğitim öğretim yılı sömestr tatilinden sonra öğrenciler bugün ders başı yaptı.

2019 - 2020 eğitim öğretim yılı sömestr tatilinden sonra öğrenciler bugün ders başı yaptı.

 

Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ve Şube Müdürü Abdurrahman Keleş, Süleyman Bölünmez Anadolu Lisesinde yapılan okul törenine katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra öğrencilere hitap eden Milli Eğitim Müdürü Çetin, yarıyıl tatilinden sonra ilk ders zili heyecanını Süleyman Bölünmez Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte yaşadıklarını kaydetti.

İlçede sınavla öğrenci alan okulların dışında en çok beklentileri olduğu okullarından birinin Süleyman Bölünmez Anadolu Lisesi olduğunu belirten Çetin, "Biz bunun farkındayız inşallah siz de farkındasınızdır. Eğer farkında değilseniz de haberiniz olsun. Sizden çok şey bekliyoruz. İki yıl önceye göre okulunuzda hiç bir sorun olmadığını görüyoruz. Devletimizin ve hükümetimizin öncülüğünde Allah'a şükür ilçemiz büyük oranda yaralarını sardı. Şuanda aynı anda beş, altı okul binamız yapılıyor. Milli Eğitim, okul, öğretmen, öğrenci ve veli hep birlikte eğitimde elimizi taşın altına koyup ilerliyoruz" dedi.

 

-"SİZ TOPLUMUN GÜCÜSÜNÜZ, GELECEĞİSİNİZ"
Öğrencilere uyarılarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü,
"Bizim sizden beklentimiz olduğu kadar kötü niyetli insanların da beklentileri var. Siz toplumun gücünüz, toplumun geleceğiniz, siz toplumun çekirdeğisiniz. Size sahip olan size ilgi ve alaka gösteren, eğitimi veren bizler, toplumun ihyası, geleceği ve refahı için gençler olarak sizden bekliyoruz. Ama karşı taraftan yani terör örgütlerinden, madde mafyalarından ve aklınıza gelen tüm iğrenç işlerle çalışanların da tek gücü gençlerdir. Bunun da farkında olun. İyiler gençlerin iyiliği için kötüler de gençlerin kötülüğü için mücadele içindedir."

 

Konuşmadan sonran Milli Eğitim Müdürü Çetin, eğitim öğretim sezonu ikinci döneminin tüm eğitim camiası için hayırlı ve başarılı geçmesi dileklerinde bulundu.

 

Süleyman Bölünmez Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sait Yıldırım'dan okul hakkında bilgi alan Çetin daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi.

 

Süleyman Bölünmez Anadolu Lisesinden sonra Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesini ziyaret eden Çetin, okul müdürü Selman Akdeniz'den okul durumu hakkında bilgi aldı.

 

Öğretmenlerle bir araya gelen Çetin daha sonra okuldan ayrıldı.
Nusaybin'de ana okulda Bin 694, ilkokulda 9 bin 121, ortaokulda 9 bin 430 ve liselerde 6 bin 918 olmak üzere toplamda 27 bin 163 öğrenci bulunuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.