GÜNDEM Haber Girişi : 22 Temmuz 2011 14:39

Nusaybin'de Avukatlardan Polis hakkında suç duyurusu

Nusaybin'de Avukatlardan Polis hakkında suç duyurusu
Nusaybin'de dün gece geç saatlere kadar süren bir dava sonrası çıkan olaylarda Göz yaşartıcı gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan Avukat için Mardin Barosu, Polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Arif Altunkaynak
Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün gece geç saatlere kadar süren bir dava sonrası çıkan olaylarda Göz yaşartıcı gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan Avukat için Mardin Barosu, Polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
     Edinilen bilgilere göre, TMK çerçevesinde Nusaybin Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada 13 kişinin tahliye taleplerinin red edilmesi sonrası polis ile adliye önünde bekleyen tutuklu yakınları arasında arbede çıktı. Arbedede polisin kullandıı göz yaşartıcı gazdan etkilenerek Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan Avukat Şeyma Ülperi Gökçe için Mardin Barosu, polis hakkında suç duyurusunda bulundu.
    Nusaybin Cumhuriyet Savcısı Mahfuz Şimşek'le görüşen Mardin Baro Başkanı Azat Yıldırım ve Baro üyeleri, saldırının avukata değil savunma hakkına, savunma dokunulmazlığına yapıldığını belirterek, Polisler hakkında suç duyurusu dilekçesini verdi.
    Öte yanda konuyla ilgili henüz resmi makamlarca bir açıklama yapılmamıştır. / Nusaybinim.com