GÜNDEM Haber Girişi : 17 Ocak 2018 13:22

Nusaybin'de Aydın ve Yapışık aileleri arasında barış yemeği

Nusaybin'de Aydın ve Yapışık aileleri arasında barış yemeği
Nusaybin'de iki aile arasında yaşanan husumet kanaat önderlerin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.
Nusaybin'de Aydın ve Yapışık aileleri arasında barış yemeği
Nusaybin'de iki aile arasında yaşanan husumet kanaat önderlerin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.
24 Aralık günü Nusaybin Yeşilkent Mahallesinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu 17 yaşındaki Umut Aydın hayatını kaybetmişti. Aydın ve Yapışık aileleri arasında başlayan husumet, Nusaybin ve Midyat'ta bulunan kanaat önderlerin araya girmesiyle husumetli aileler barıştırıldı.
Nusaybin'de Kartallar Düğün Salonunda verilen barış yemeği, Nusaybin Müftüsü İrfan Açık'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

-"İNSANIN OLDUĞU YERDE HATA VARDIR"
Daha sonra Mardin Müftüsü İsmail Çiçek yaptığı konuşmada, insanın olduğu yerde hatanın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Çiçek: "Mümin kan kardeşini tercih edemezken din kardeşini tercih eder. Din kardeşiyle barışmak zorunda. İstenmeyen bir olay sonucunda bugün bir barış var. Allah ecri ortak versin inşallah. Rabbim istenmeyen olayların bir daha yaşanmamasını nasip etsin. Bu barışa vesile olan kardeşlerimden Allah razı olsun" dedi.

-"DİNİMİZİN KURALLARINA UYGUN BARIŞTIKLARI İÇİN HER İKİ AİLEYİ TEBRİK EDİYORUM"
Ak Parti Mardin il Başkanı Nihat Eri ise konuşmasına, saldırıda hayatını kaybeden Umut Aydın'ı anarak başladı.
Eri şöyle konuştu:
"Aydın ve Yapışık ailelerimiz arasında istenmeyen, arzu edilmeyen nahoş bir olayın, Kur'an- Kerim'de iyiliği emreden dinimizin kurallarına uygun olarak bu iki ailemizi barış masasına oturtan kardeşlerime ve ailelere teşekkür ediyorum. Bu barışın Nusaybin barışına da, Türkiye barışına da katkı sağlayacağına inanıyorum. Barıştan sonra bu kardeşlerimiz eskiden olduğu gibi yine sulh içerisinde kardeşçe bir arada yaşayacaklardır. Bu vesileyle hayatını kaybeden Umut kardeşime de Allahtan rahmet diliyorum."

-"İKİ AİLEMİZ ONURLU BİR DURUŞ SERGİLEDİ"
Programda konuşan Mardin'in kanaat önderlerin Âlim Mahmut Kılınç da barış yemeğinde yaptığı konuşmasında iki aileyi tebrik etti.
İki ailenin de barışa gelerek onurlu bir duruş sergilediğini belirten Kılınç: "Böyle onurlu duruşları Allah bize, toplumumuza ve Müslümanlara nasip etsin. Öncelikle hayrın ve barışın kapısını açtığı, fitnenin kapısını kapattığı için mağdur ailenin büyüğü İbrahim Aydın'ı gönülden tebrik ediyorum. Bu vesileyle barışa vesile olan Yapışık ailemize de teşekkür ediyoruz. Barış iyi bir şeydir. Allah'a şükür her iki ailemizde bu onurlu duruşa adım attılar" şeklinde konuştu.

-AİLELER HELALLEŞEREK BARIŞTI
Konuşmalardan sonra iki aile üyeleri, barışa vesile olan Hüda-Par İlçe Başkanı Halil Talayhan, Hamo Aşiretinden Mehmet Orhan Celali ve Midyat Kanaat önderlerinden Abdullah Taş ile programa katılan Mardin Müftüsü Çiçek, Nusaybin Müftüsü Açık, Mardin Ak Parti il başkanı Eri, Hüdar-Par İl Başkanı Şehmus Akman, Ak Parti Nusaybin İlçe başkanı Mehmet Latif Özel, Tügva Nusaybin temsilcisi Mehmet Emin Aydın ve ilçenin kanaat önderleri öncülüğünde helalleşerek barıştı.
Nusaybin Müftüsü Açık'ın yaptığı duadan sonra barış yemeği verildi.