KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 12 Kasım 2017 13:26

Nusaybin'de bir hafta boyunca tiyatro gösterileri düzenleyecek

Nusaybin'de bir hafta boyunca tiyatro gösterileri düzenleyecek
Nusaybin Belediyesi, 13 – 17 Kasım tarihlerinde 5 gün sürecek tiyatro gösterileri düzenleyeceğini duyurdu.
Nusaybinim Haber Servisi
Nusaybin Belediyesi, 13 – 17 Kasım tarihlerinde 5 gün sürecek tiyatro gösterileri düzenleyeceğini duyurdu.
Nusaybin Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Vekili Nurettin Şimşek yaptığı açıklamada, 13 - 17 Kasım tarihlerinde 5 gün süreyle günde 2 seans şeklinde tiyatro gösterileri organize edeceklerini kaydetti.
Hafta boyunca yapılacak gösterilerin Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa yapılacağını ifade eden Şimşek şöyle konuştu:
“Nusaybin Belediyesi, Kültür ve Sanat İşleri kapsamında sürdürdüğü çalışmaları neticesinde İstanbul merkezli Metin Karaman yönetimindeki Balans Tiyatro ekibiyle tiyatro haftası kapsamında aile, gençlik ve gençliğin uyuşturucu konularında bilinçlenmesi hususunda gösteriler düzenleyecektir. Daha evvel de onlarca etkinliğe Belediye olarak imza attık. Bundan sonra da etkinliklerimiz artarak devam edecektir. Yegane amacımız kentimizde, her yaş grubundan insanımıza hitap edebilmek ve özellikle öğrencileri sanata, spora, kültüre, edebiyata ilme ve bilme sevk edecek çalışmalara imza atarak, onların dünyalarında "oku" emrinin her çağa çağdaş olan iklimini canlandırmaktır. Konferanslar, konserler, tiyatro etkinlikleri, ilim ve bilim çalışmalarımız artarak devam edecektir.”
Tiyatro gösterileri, Kasım Uçkan’ın yazdığı Metin Karaman’ın yönettiği ‘Pembe Aslında Siyahtır’ ve Haluk Işık’ın yazdığı Metin Karaman’ın yönettiği ‘Dikkat Aile Var’ oyunlarıyla Pazartesi günü Saat 10.’da sanatseverler buluşacak.