POLİTİKA Haber Girişi : 07 Ekim 2011 14:12

Nusaybin'de Cuma Namazı sonrası Mezarlık ziyareti

Nusaybin'de Cuma Namazı sonrası Mezarlık ziyareti
Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi'nde kılınan Cuma namazı sonrası Moris Mezarlığı ziyaret edildi.
Nusaybin'de Cuma Namazı sonrası Mezarlık ziyareti
Arif Altunkaynak - Murat Yaman
Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi'nde kılınan Cuma namazı sonrası Moris Mezarlığı ziyaret edildi. BDP İlçe başkanı Ali Damar mezarlıkta kitle adına açıklama yaptı.   
    Faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin fotoğraflarının üzerinde olduğu büyük bir parkartı taşıyan kitle, Mitanni Kültür Merkezi'nden Moris mezarlığına yürüdü. Mezarlıkta yapılan saygı duruşundan sonra BDP ilçe Başkanı Ali Damar kitleye hitap etti.   
    1992 yılında köprüde katledilenleri anarak konuşmasına başlayan Damar şöyle konuştu;"1992 yılında adını Şehitler Köprüsü koyduğumuz köprü üzerinde şehit olanların sayesinde Nusaybin'de Halkı uyanışa geçti. Onlarda vücutlarını tank ve toplara siper ederek şehit oldu. Bu bu şehitleri, Kürdistan'daki bütün demokrasi şehitleri gibi anıyoruz. Son Şehidimiz Abdulselam Karakuş'un Ninesi de o köprüde şehit olmuştu. Aradan 20 yıl geçti Nineden sonra torunu da bu halk için canını feda etti."   
 
    Öcalan'ın avukatları ve ailesiyle görüştürülmemesine de tepki gösteren Damar, bu çerçevede yapılacak büyük yürüyüş için Cumartesi günü saat 12:00'de şirin Bulvarından yola çıkacaklarını sözlerine ekledi.    
      Kitle basın açıklamasından sonra dağıldı. / Nusaybinim.com