GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ağustos 2017 10:42

Nusaybin'de elektrik kabinlerine tarihi resimler çizildi

Nusaybin'de elektrik kabinlerine tarihi resimler çizildi
Nusaybin Belediyesi, ilçede bulunan elektrik kabinlerinin üzerine çizdiği resimlerle ilçeye renk kattı.
Nusaybin Belediyesi, ilçede bulunan elektrik kabinlerinin üzerine çizdiği resimlerle ilçeye renk kattı.
İlçe merkezinde bulunan, boyasız ve üzerlerindeki gelişi güzel yazılarla çevre kirliliği oluşturan elektrik trafo panoları ve saha kabinleri ressamlar tarafından boyanmaya başlandı.
Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus Biltekin'in muhabirimize yaptığı açıklamada, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal'ın talimatıyla böyle bir çalışmaya başladıklarını bildirdi.
Ressam, Heykeltıraş ve Mimarlardan oluşan ekip tarafından profesyonelce çizimler yapıldığını kaydeden Biltekin: "Çevremizdeki görsel kirlilik sadece zemin ve toprak, hava veya sudan oluşmamaktadır. Görsel olarak kirlilik oluşturan trafolara yapılan resimler hem ilçeye renk kattı hem de ilçenin tarihini yansıtmaya ev sahipliği yapmış oldu. 'Trafo Panoları ve Saha Kabinlerini Boyama Projesi' ile görsel kirliliği ortadan kaldırmayı hedefledik. Bu çalışmayla küçük dokunuşlar yaparak şehre renk kattık. Trafo kabinleri üzerine Nusaybin'in tarihini yansıtan resimler, doğa resimleri, tribal desenler ve insan siluetleri çizilmektedir" dedi.
İlçe merkezinde bulunan elektrik trafo panoları ve saha kabinlerinin üzerine; UNESCO Geçici Kabul Listesinde bulunan Mor Yakup Kilisesi, Zeynel Abidin Camii ile tarihe öneme sahip Kışla Camii, Bağdat Köprüsü, Alman Köprüsü, Hamidiye Kışlası, Roma dönemi kemerli yapı ve doğa resimleri çiziliyor.