GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ekim 2017 15:34

Nusaybin'de Esnafa yeni kredi müjdesi

Nusaybin'de Esnafa yeni kredi müjdesi
Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi, hükumetin esnaflara yeni verdiği kredi imkânlarını hakkında bilgi verdi.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim
Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi, hükümetin esnaflara yeni verdiği kredi imkânlarını hakkında bilgi verdi.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan, esnaflar için hükümetin verdiği yeni kredi düzenlenmesinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandığını hatırlatarak, düzenlemenin detaylarını paylaştı.
Yeni düzenlenmenin esnafları bir nebze olsa daha da rahatlatacağını ifade eden Tunçalan, işletme kredilerinin 150 Bin TL’den 200 Bin TL’ye çıkarıldığını kaydetti. Yatırım kredileri miktarlarının da üst limit olarak 500 Bin TL’ye yükseltildiğini bildiren Tunçalan: “Hükümetimizin açıkladığı yeni kredi imkânları esnaflarımıza büyük destek olacaktır. Kredilerin miktarının artırılmasının yanında Hazine destekli faiz oranları olarak verileceği için faizin yarısını devletimiz tarafından ödenecektir. Yeni düzenlemede esnaflarımız hizmet verdiği işyerini almak istediği vakit 10 yıl, taşıt edindirmede ise 5 yıl süreli 500 Bin TL’ye kadar kredi imkânı sağlanıyor. Hem krediler, hem faiz oranı hem de sağlanan kolaylıklar bakımından bizler de Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak esnaflarımıza her türlü desteğe vermeye hazırız. Bu imkanlar için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi