EĞİTİM Haber Girişi : 03 Mart 2019 15:35

Nusaybin'de geleceğin bilişimcileri yetişiyor

Nusaybin'de geleceğin bilişimcileri yetişiyor
Nusaybin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilere ilk kodlama dersini aldı.

Nusaybin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilere ilk kodlama dersini aldı.
Hafta sonu kurslarında Bilişim Teknolojileri dersi kapsamında Kodlama derslerine başlandı. Dönem boyunca Scratch, Blockly ve mBlock gibi yazılımlarla çalışacak öğrenciler, programlama dillerinden biri olan Scratch programının ara yüzünü tanıyıp kendi tasarladıkları karakterler ve kodlamaya ilk programlama deneyimlerini yaşadı.
Okul Müdürü Abdussamet Tayfur, Kodlama dersleri sayesinde öğrencilerde analitik düşünme ve problem çözme gibi becerilerin gelişmesini hedeflediklerini kaydetti.


Okulun Bilişim Teknolojileri öğretmeni Gözde Kerse tarafından verilen Kodlama derslerinin ilk etapta haftada bir gün, ileriki zamanlarda da öğrencilerin kabiliyetlerine göre ders sayıları artırılabileceği belirtildi. Kodlama dersleri, okulun kendi imkânlarıyla temin ettiği Arduino elektronik set iler veriliyor. Arduino elektronik set, elektronik bir donanım ve yazılım temelli bir cihazdır. Arduino ile robotik, drone, otomosyon sistemleri, sensörlü cihazlar, güvenlik sistemleri, ısı-ışık-gaz-hareket-eğim-mesafe gibi uyarı devreler, akıllı ev projeleri, uzaktan kumandalı araçlar gibi bir çok proje geliştirilebilir.

-MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇETİN: "ROBOTİK KODLAMA VE DESTEK EĞİTİM ODALARI AÇACAĞIZ"
Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Kodlama derslerine başlayan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Yönetimi, Öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik etti.


Robotik Kodlama sınıflarını oluşturmak için Nusaybin Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından DİKA'ya sundukları ‘Engel Tanımayan Yetenekli Sınıflar’ projesiyle ilçede bulunan 18 okula resim, müzik, robotik kodlama ve destek eğitim odaları açılacağını kaydeden Çetin, projede yer alan Robotik Kodlama sınıflara büyük önem verdiklerini ifade etti.
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunu kendi imkânlarıyla açtıkları kodlama sınıfından dolayı tebrik eden Çetin, sınıfın diğer okullara da örnek olması temennisinde bulundu.