EĞİTİM Haber Girişi : 04 Ocak 2018 09:45

Nusaybin'de 'Genç Nidalar' yarıştı

Nusaybin'de 'Genç Nidalar' yarıştı
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün her yıl Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlediği Genç Nidalar Kur'an-ı Kerim Okuma ve Hafızlık yarışmasının Mardin bölümü Nusaybin'de yapıldı.
Nusaybin'de 'Genç Nidalar' yarıştı
Nusaybinim Haber Servisi
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün her yıl Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlediği Genç Nidalar Kur'an-ı Kerim Okuma ve Hafızlık yarışmasının Mardin bölümü Nusaybin'de yapıldı.
Nusaybin Halk Eğitim Merkezinde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öncülüğünde yapılan yarışma öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Nusaybin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdurrahim Işık: "Kur'an-ı Kerim, göklerin emaneti, vahyin kaynağı, hayatımızın rehberidir. 1400 yıldır coğrafyada zamanlara ve tüm insanlığa tevhit, adalet, özgürlük ve huzur bahşeden kitabı kerimdir. Cahiliye asrı saadete onunla dönüştü. Karanlıklar aydınlığa onunla kavuştu. Kur'an-ı Kerim mazlumun tesellisi, kimsesizlerin yardımcısı, sesini duyurmak isteyenlerin sesi oldu" dedi.

Programda Konuşan Mardin Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahim Omuk ise, Din öğretimi olarak bu yıl dolu dolu bir program geçirdiklerini kaydetti. Şuanda yedinci yarışmayı düzenlediklerini bildiren Omuk; "Ortaokullar arası yarışmalar var, liseler arası yarışmalar var. İkinci dönemde farklı bir konseptte korolar arası yarışmalarımız olacak. İmam Hatip okullarında öğretmenlik, idarecilik yapmak kolay bir şey değil. Çünkü sürekli bir hareket bir faaliyet var. Fakat Müslümanın şahsiyeti kişiliği şudur;
Yaptığı her işin temeline rabbinin rızasını koymalıdır. Ne olursa olsun bu uyumak olsun bu yemek yemek olsun onun rızası dışında bir şey olduğu zaman o beyhude bir çabadır. Boşa geçen bir ömürdür" şeklinde konuştu.

-Çetin: İnsanlık reçetesi olan Kur'an-ı Kerim'in gönüllere nakşedilmesi anlamında Türkiye'de kadının eli değdi ve güzel nakşediliyor
Genç Nidalar yarışması öncesi bir konuşma yapan Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Kız İmam Hatip Liseleri arasından Kur'an-ı Kerim okuma yarışması düzenlenmesinin önemine değindi.
Türkiye'nin ümmetin umudunu olmasını kadın ve erkeklerin yani çift kanadın birlikte çalışmasına bağlı olduğunu ifade eden Çetin şöyle konuştu:
"Bugün biz ümmetin kalesi olmuşsak toplumun iki kanadını da çalıştırmamıza bağlıdır. Erkek tek başına olmaz. İslami davada, İslami çalışmada, Allah'ın emir ve yasaklarında erkek tek başınadır diye bir şey yok. Kadın - Erkek eşitliği buradadır. Biz gayrette eşitiz. Eğer birimiz tembellik yaparsak, birimiz fedakârlıktan vazgeçersek o eşitlik ve denge bozulur. Hamd olsun biz toplum olarak çift kanadımız çalıştırdığımız için ümmetin umudu oluyoruz. Biz bunu sizlere borçluyuz. Kızlarımıza, kadınlarımıza borçluyuz. İnsanlık reçetesi olan Kur'an-ı Kerim'i gönüllere nakşetme anlamında Türkiye'de kadının eli değdi ve güzel nakşediliyor."
Konuşmalardan sonra beden diliyle ilahiler okundu. Daha sonra Bayan Kur'an-ı Kerim öğretmenleri başkanlığında 10 ilçeden gelen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri arasında Kur'a-ı Kerim Okuma yarışması başladı. 

-Nusaybin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu
Mardin Bölgesi yapılan ve 10 ilçede faaliyet gösteren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yarıştığı GençNidalar yarışmasında Nusaybin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şeyma Oğuz birinci, Yeşilli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Mocu ikinci ve Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve Yılmaz üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.