POLİTİKA Haber Girişi : 22 Ağustos 2016 09:33

Nusaybin'de HDP ve DBP Gaziantep katliamını kınadı

Nusaybin'de HDP ve DBP Gaziantep katliamını kınadı
Nusaybin'de HDP, DBP, Belediye Eş başkanları ve Barış Anneleri, Gaziantep'te iki gün önce bir düğüne yapılan saldırıyı kınadı.
Nusaybinim Haber Servisi
Nusaybin'de HDP, DBP, Belediye Eş başkanları ve Barış Anneleri, Gaziantep'te iki gün önce bir düğüne yapılan saldırıyı kınadı.
DBP Nusaybin ilçe binası önünde bir araya gelen yöneticiler adına açıklama yapan HDP EŞ Başkanı Ferhat Kut, saldırının Türkiye'deki iç barışa yönelik olduğunu söyledi.
Aynı senaryonun Suruç ve Diyarbakır'da da geçmiş dönemlerde uygulandığını bildiren Kut:
"İki gün önce Gaziantep'te Kürt insanlarımızın bir düğününde intihar bombacısı İŞİD katili bir katliam gerçekleştirdi. 53 sivil, çoluk çocuk, kadın demeden eylemi gerçekleştirmişlerdir. Yüzlerce yaralı ve 53 kişi hayatını kaybetmiştir. Suruç katliamı öncesinde de bir diyalog, barış umudu gerçekleşeceği sırada Diyarbakır ve peş peşe katliamlar olmuştu. İç barışı istemeyen, birlikte yaşanmasını istemeyen bazı güçler var. Bu güçleri teşhir etmek istiyoruz. Bu katliam manidardır.
Bu dönemde KCK'nin yapmış olduğu Türkiye'de Kürtler, Türkler bütün yaşayan inslarla birlikte bir yaşam için mesaj vermesi ve Gaziantep olayı olması çok manidardır.
Biz Türkiye'de AKP hükümetinden şunu istiyoruz. Bir seçim yapması lazım. Ya DAİŞ ya da kendi halkıyla bir olacak. Biz bunu dile getirdik. Çok somut deliller var. Beş sene önce de genel başkanımız demişti. Bu FETÖ çeteleri sizin başınız bela, ayağınıza pranga olacak demişti. AKP hükümeti bizi dinlemedi. FETÖ'cülerle olağanüstü durumlarla bile her türlü çalışmayı yaptılar. Bugün gelinen süreçte 500 insanın ölümü ve devletin, hükümetinin yarısının cezaevine girmesine sebep oldu.
Biz bugün de diyoruz yurttaşlarınla barışmasan İŞİD sana yaramaz. Bir gün senin başına bela olur." şeklinde konuştu.
Kut açıklamasını "Gaziantep katliamını kınıyoruz İŞİD'i lanetliyoruz ve kahrolsun İŞİD ve onun zihniyetindeki şahıs ve yöneticiler diyoruz" ifadeleriyle bitirdi.