EĞİTİM Haber Girişi : 05 Ocak 2020 14:18

Nusaybin'de ilk defa BİLSEM Sınavı yapıldı

Nusaybin'de ilk defa BİLSEM Sınavı yapıldı
Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Bilim ve Sanat Merkezinin (BİLSEM) açılmasından sonra ilk defa sınav yapıldı.

Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Bilim ve Sanat Merkezinin (BİLSEM) açılmasından sonra ilk defa sınav yapıldı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, BİLSEM Müdürü Mehmet Değirmenci ve görevli öğretmenler öncülüğünde yapılan ilk sınav Yıldırım İlkokulunda düzenlendi.

 

2019 - 2020 BİLSEM Öğrenci tanılama ve yerleştirme sınavının 1'inci aşaması olan Tabletle grup tarama sınavına ilkokul 1., 2. ve 3'üncü sınav öğrencilerinin katılacağı belirtildi.

4 Ocak'ta başlayan sınavın, 11 ve 12 Ocak ile 2, 8, 9, 15 ve 16 Şubat tarihlerinde yapılacak son sınavlarla birlikte sona ereceğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin, hafta sonları yapılacak sınavların her gün 6 oturum şeklinde olacağını bildirdi.

 

-"EĞİTİMİN GELİŞMESİNDE TEKNOLOJİYİ ÖNEMSİYORUZ"

 

BİLSEM sınavına giren öğrencilere başarılar dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin, Nusaybin eğitiminin gelişmesinde teknolojiyi önemsediklerini ve buna göre projeler hazırladıklarını belirtti.

 

BİLSEM ‘in desteklenmesi ile birlikte Nusaybin Belediyesi öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapılan Bilim ve Teknoloji Merkezi projesinin DİKA işbirliğiyle hayata geçirildiğini hatırlatan Çetin, öğrencilerin bu merkezdeki tüm çalışmalardan faydalandığını ifade etti.

Çetin, "BİLSEM ile İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak için kurulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği takvime göre, biz de bu kapsamda ilçemizdeki 1., 2. ve 3'üncü sınıf öğrencilerimize yönelik birinci aşama olan Tabletle grup tarama sınavlarımızı yapıyoruz" dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.