EĞİTİM Haber Girişi : 22 Eylül 2017 15:38

Nusaybin’de ilköğretim Haftası kutlandı

Nusaybin’de ilköğretim Haftası kutlandı
2017 – 2018 Eğitim Öğretim sezonun açılışı nedeniyle Nusaybin’de ilköğretim haftası kutlama programı düzenlendi.
Nusaybin’de ilköğretim Haftası kutlandı
2017 – 2018 Eğitim Öğretim sezonun açılışı nedeniyle Nusaybin’de ilköğretim haftası kutlama programı düzenlendi. Program, Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’in Cumhuriyet Meydanın Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra çelenk töreni sona erdi.

-ÇETİN: OKUL İNSANIN YETİŞTİRİLDİĞİ YERDİR
Çelenk töreninden sonra program Misak-ı Milli İlkokulu ve Ortaokulunda devam etti. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, İlçe Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mehmet Atik, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ve Toplum Sağlık Merkezi Başkanı Dr. Eda Eskikapusuz’un katıldığı program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Ortaokul öğrencileri, okula yeni başlayan öğrencileri karanfil ile karşıladı.
İlköğretim Haftası açılış konuşmasını yapan Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin: “Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden daha fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli ümmi, aklı ve zekâsıdır” dedi.
Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okul olduğunu bildiren Çetin “Çünkü okul, insanın yetiştirildiği yerdir” ifadelerini vurguladı.

Çetin Konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sevgili öğrencileri sizler buraya bilgilenmek aklınızı zenginleştirmek, uygar bir insan olmak için geliyorsunuz. Öğretmenleriniz de bu özellikleri sizlere kazandırmak için buradadırlar. Hepimizin görevi sizleri, insanlığa, milletimize, vatanımıza yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Okul uygarlığın geliştiği yerdir. Bu noktada insan olma, millet olma davası olarak benimsediğimiz ilköğretim süreci, çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır. 
Bu nedenle; öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda evlatlarına verdiği desteklerle aslında 21. yüzyıl Türkiye’sini desteklediklerinin idrakinde olmaları gerekmektedir.
Görevlerimizin bilincinde olarak yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Toplumun eğitime katılımını artırmada, öğretimde farkındalık oluşturmada hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.  “Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır. " sözünden yola çıkarak, Veli, öğretmen ve okul yönetimi iş birliğini tam olarak sağlamak eğitim-öğretimde başarının en önemli hazırlayıcısıdır. Çevreyle iç içe, toplumla bütünleşmiş, değişim ve gelişime açık eğitim yuvaları olarak 2017 - 2018 eğitim-öğretim yılını hep birlikte başarıyla tamamlayacağımız noktasında sizlere olan inancım ve güvenimiz tamdır.”

-BAYSAL:  OKUL SIRALARINDA BAŞLAYAN BİLİME OLAN MERAK UMARIM BİR ÖMÜR BOYU DEVAM EDER
Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’den sonra konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal da yeni eğitim öğretim sezonun eğitimci, öğrenci ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu.
“Hepimiz bu sıralardan be okullardan geçtik” diyen Baysal konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Okullarda başlayan eğitim süreci ve bilime olan merak umarım ki bir ömür boyunca devam eder. Bizden sonrakilere de bu merakı, hedeflerimizi de yükselterek devretme imkânı buluruz. Herkes kendi bilgi ve becerisine göre çeşitli meslek alanlarına yayıldı. Ama eğitim ve öğretime sadece bir mesleki yetenek kazanma noktasında bir beceri olarak değil hayatımızın tüm alanına sirayet eden faziletler, nitelikler ve güzellikler elde etme süreci olarak değerlendirmemiz gerekiyor.”
Konuşmalardan sonra öğrenciler İlköğretim Haftasını anlatan şiirler okudu. Ortaokul öğrencileri de okula yeni başlayan öğrencileri gül ve karanfil ile karşıladı.
İlköğretim Haftası etkinlikleri, öğrencilerin gösterileri ve Sirk Gösterisiyle sona erdi.