SPOR Haber Girişi : 13 Ekim 2018 15:26

Nusaybin'de Karakucak Güreş Yarışması düzenlendi

Nusaybin'de Karakucak Güreş Yarışması düzenlendi
Nusaybin Belediyesi DSİ Piknik Barajı Mesire alanı ve Gölünde yapılan festivalde 1'inci Karakucak Güreşleri yarışması düzenledi.
Nusaybin'de Karakucak Güreş Yarışması düzenlendi
Nusaybin Belediyesi DSİ Piknik Barajı Mesire alanı ve Gölünde yapılan festivalde 1'inci Karakucak Güreşleri yarışması düzenledi.
DSİ Piknik Barajı Mesire alanı ve Gölünde yapılan festivalde 1'inci Karakucak Güreşleri ve Flyboard gösterileri düzenlendi. Festival pehlivanların er meydanına çıkmasıyla başladı. 16'sı Milli Sporcu toplan 46 Güreşçinin katıldığı yarışma Cazgır'ın anonsuyla başladı. Nusaybin'de ilk defa yapılan Güreş yarışmasında Serhat Elvan şampiyon oldu.
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar'ın 5 Bin TL'den ihalesini açtığı 'Ağalık' yarışında Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdulhakim Aytimur yarıştı. Nusaybin'de ilk Ağa Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş seçildi.
Yarışmanın sonunda ödül töreni düzenlendi.

-Kaymakam Balıkçılar: "Biz burada huzuru korumaya, huzurun bozulmamasına ant içtik."
Törende konuşan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Balıkçılar, bölgede yapılmayan bir ilk kültürel etkinlik yapmak istediklerini belirtti.
Festival için ata sporu olan güreşi seçtiklerini kaydeden Balıkçılar, akabinde de flybord gibi baraj gölünde gösteri düzenleyeceklerini kaydetti.
Balıkçılar şöyle konuştu:
"Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin bu bölgeye desteği malum, iki yıldır çok iyi işler yapılıyor. Başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve benden önce çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Biz burada huzuru koruma, huzurun bozulmamasına ant içtik. Burada gördüğünüz gibi festivaller, müsabakalar, sizlerle, vatandaşlarla, Sivil Toplumlarla güzeldir. O yüzden hep birlikte el birliğiyle inşallah terörün adı anılmamak üzere sileceğiz. İnşallah huzurun bozulmaması için hep birlikte çalışacağız."
Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya da: "İlk defa temaşa ettiğimiz bu coşkuyu inşallah gelecek sene daha güçlü bir şekilde izlemeyi ümit ediyorum" dedi.
Konuşmalardan sonra dereceye giren Güreşçilere Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar, Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz, Emniyet Müdürü Murat Sönmez, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Hadi Çomaktekin, İlçe Müdürü Serkan Tekin ve Ağa seçilen Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş tarafından madalya, plaket ve kupa verildi.

-Sporcular da Nusaybinliler de memnun
Nusaybin'de yapılan festivale katılan Güreşçiler de müsabakaları izleyen vatandaşlar a memnuniyetini dile getirdi.
İlk defa Mardin'e geldiğini kaydeden Güreşçi Hüseyin Kalaycı: "Haberlerden buraları terör bölgesi olarak dinliyorduk, biliyorduk. Ama hiç öyle bir şey yok. İnsanların buraya rahatlıkla gelebileceği, gezebileceği bir ortam var. İyi ki geldik" dedi.
Nusaybin'de ilk defa Güreş müsabakalarını izlediğini kaydeden Selahattin Doğru ise: "Çok güzel, olması gereken bir etkinlik. Böyle etkinliklerin devam etmesini isteriz. Güreş yarışmasını Nusaybin'de görmek ayrı bir duygu. Nusaybin'de bu tür etkinliklerin olması çok güzel oldu. Televizyonlardan izlemek ayrı ama burada canlı canlı izlemek daha güzel" şeklinde konuştu.