GÜNDEM Haber Girişi : 08 Aralık 2017 11:39

Nusaybin'de Kudüs'e destek açıklaması

Nusaybin'de Kudüs'e destek açıklaması
ABD'in Kudüs için aldığı karar nedeniyle Nusaybin'de Cuma namazı çıkışında vatandaşlar basın açıklaması yaptı.
Nusaybin'de Kudüs'e destek açıklaması
Arif Altunkaynak - Nusaybinim
ABD’in Kudüs için aldığı karar nedeniyle Mardin’in Nusaybin ilçesinde Cuma namazı çıkışında vatandaşlar basın açıklaması yaptı.
Tarihi Zeynel Abidin Camiinde yapılan basın açıklamasında, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olduğu hatırlatılarak kararın kabul edilemez olduğu bildirildi.
Hüda- Par Gençlik Kolları yöneticisi Rüstem Şayık tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:
“Peygamber efendimizin Miraç’a çıktığı yer ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa aynı zamanda bize Hz. Ömer ve Selahaddin Eyyubi’nin mirasıdır.  Bu mirasa sahip çıkmak biz Müslümanlar için İslami bir vecibe olduğu gibi aynı zamanda insani görevimizdir.
Yıllardır Siyonist İsrail’in işgali altında olup zaman zaman yakılma ve yıkımlara maruz kalmış, içinde ibadet yapılmasına engeller çıkarılmıştır. Bunun yanında ezanın okunması yasaklanmış tepki gösteren Müslüman gençler ve bacılar şehit edilmiştir.

Allah’ın çevresini bereketli ve emin kıldığı mescidi aksa bu gün tarihte hiç olmadığı kadar İsrail ve ABD terörüne maruz kalmaktadır. İsrail ve ABD’nin bu terörü yapmasının sebeplerinden birisi İslam coğrafyasını idare eden rejimlerin İslam mirasına sahip çıkmamasından ve bu terör şebekesinin yaptığı tüm eylemlere sesiz kalmasındandır. Bu sessizlik İslam’ın aziz evlatlarının terör şebekelerine kaymasına ve İsrail’e karşı Kudüs’ün kurtuluşu için vermesi gereken mücadeleyi, maalesef birbirlerine karşı yapmaktadırlar. Buradan dünyadaki bütün İslami ve insani faaliyetlerde bulunan yapılara sesleniyoruz. İsrail ve ABD’ye karşı birleşin. Yoksa bu sahipsizlik ve vurdumduymazlığın sonucundan cesaret alan ve Siyonist rejimi destekleyen ABD,  Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğini açıklamakla kalmayacak aynı zamanda uygulayacaktır. 
İşgalci Siyonist İsrail’in toprağı olmadığı halde ve birleşmiş milletlerin bütün kararlarında işgal altında olduğu kabul edilen Kudüs’ün, ABD tarafından tek taraflı olarak almış olduğu bu karar aynı zamanda Hz. Musa’ya, Hz. İsa’ya ve Hz. Muhammed (s.a.v) iman edenlere bir hakarettir. Bütün semavi dinlerin nazarında mukaddes olan Kudüs’ün statüsü hakkında pervasızca yapılan bu açıklama yeni çatışmaların çıkmasına neden olacaktır. ABD’nin bu açıklaması İsrail’e huzursuzluk bekli de yıkım getirecektir.
Bizler Müslüman olarak insanlığın ve İslam’ın mirası olan Kudüs ve Mescid-i aksaya sahip çıktığımızı beyan eder aynı zamanda bu konuda duyarlılık gösterip değişik faaliyet ve etkinliklerde bulunan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını da desteklediğimizi ve onlarla beraber olduğumuzu ilan ediyoruz.”
Basın açıklamasından sonra tekbir getiren vatandaşlar Amerika ve İsrail aleyhinde sloganlar attı.