GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ocak 2020 14:10

Nusaybin’de MAKS Projesi kapsamında tüm vatandaşların adresleri güncelledi

Nusaybin’de MAKS Projesi kapsamında tüm vatandaşların adresleri güncelledi
Yeni sisteme göre adresleri değişen vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.

ASELSAN ile İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasında Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında hayata geçirilen Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) saha çalışmalarının Nusaybin bölümü tamamlandı.

 

Yeni sisteme göre adresleri değişen vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için Nüfus Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerektiği bildirildi.

 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Mekansal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında Nusaybin genelinde yapılan entegrasyon çalışmaları ile Adres ve Numaralandırmaya İlişkin Yönetmelik dahilinde tüm adreslerin güncellemesi yapılmıştır.

 

Nusaybin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yaptığı açıklamada, metinsel nitelikte tutulan adres bilgilerinin coğrafi koordinatlarla birleştirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer sistemlere entegre edilebilmesi için kurulan MAKS projesi kapsamında MAKS veri sisteminin Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) tabanlı adres kayıt sistemine geçişinin sağlanacağını belirterek, "Ülke geneline yaygınlaştırılacak olan proje kapsamında kullanılacak adres standardının oluşturulması, mevcut adres kayıt sistemi verilerine mekansal boyut kazandırılması, kayıtların güvenliği ve gizliliğinin sağlanması, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılan adres bilgilerinin mekansal boyutta elektronik ortamda paylaşılması, oluşturulan altyapı ve vatandaşların adrese dayalı hizmetlere hızlı ve doğru bir şekilde erişebilmesini sağlayacaktır. 

 

Kent merkezimizde yapılan saha çalışmalarıyla adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmeliğe göre adresler güncellenmiş buna bağlı olarak adreslerin çoğunun dış kapı numaraları da değişmiştir. Vatandaşlarımızın bu konularda duyarlı olmalı gerekmektedir. Bilgi ve yeni adresleri için Nusaybin Belediyesi Numarataj Biriminden bilgi alabilirler. Değerli vatandaşlarımızın bilgilerine sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.