GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ekim 2017 09:21

Nusaybin'de Muhtarlar Günü kutlandı

Nusaybin'de Muhtarlar Günü kutlandı
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Nusaybin'de kutlama programı düzenlendi.
Nusaybinim Haber Servisi
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Nusaybin'de kutlama programı düzenlendi. 
Program, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Nusaybin Şube Başkanı Mehmet Latif Aslan'ın Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İkiztepe Mahallesi Muhtarı Mehmet Latif Yenigün günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 
Konuşmasından Muhtarlığın önemine değinen Yenigün, Muhtarlığı, yerel yönetimlerin gerek demokratik hayatta üstlendikleri roller gerekse de kamu hizmetlerinin halka sunulmasında yerel halkın yönetim kademesinin ilk aşaması olduğunu belirtti. 
Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle muhtarları olduğunu kaydeden Yenigün konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Nasıl siyasi partilerimizin demokrasimizin vazgeçilmez unsuru ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi muhtarlar da demokrasinin temel taşıdır. Muhtarlık müessesi 188 yıllık bir tarihe sahiptir. Türkiye'de 18 bin 329 köy ile 32 bin 44 mahalle olmak üzere 50 bin 373 muhtar görev yapmaktadır. Muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin devlet kuruluşlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynamaktadır." 
Program, Türkiye Muhtarlar Federasyonu şube başkanı Mehmet Latif Aslan, Nusaybin Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Acar ve muhtarların Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal'ı ziyaretiyle sona erdi.