POLİTİKA Haber Girişi : 26 Mart 2018 10:42

Nusaybin'de 'Nevroz' teşekkürü

Nusaybin'de 'Nevroz' teşekkürü
HDP Nusaybin ilçe teşkilatı, Nevroz kutlaması ve etkinliğine katılımlarından dolayı vatandaşlara yönelik bir teşekkür açıklaması yayımladı.
HDP Nusaybin ilçe teşkilatı, Nevroz kutlaması ve etkinliğine katılımlarından dolayı vatandaşlara yönelik bir teşekkür açıklaması yayımladı.
HDP İlçe Başkanı Ferhat Kut tarafından yapılan basın açıklamasına HDP PM Üyesi Nazım Kök, eski DEP Milletvekili Ali Yiğit ve parti yöneticileri katıldı.
İlçe Başkanı Ferhat Kut tarafından yapılan açıklama şöyle:
"Fedakar onurlu Nusaybin halkı, bilindiği üzere Newroz Bayramı Ortadoğuda, Balkanlar ve Kafkasyada kutlanan, doğanın uyanışı, baharın gelişi, yeni gün ya da zalim dahaka karşı mazlumların direniş ve dirilişinin simgelediği gündür.
Nusaybin'de yapmak istediğimiz Newroz etkinliğini iki sefer izin istememize rağmen güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Son bir gün kala valilik nezdinde yapılan girişimler olumlu yönde sonuçlandı. İstenilen bu etkinlik hiç bir sorun yaşanmadan bayram havasında geçmesiydi ve Nusaybin halkı özlediği Newroz bayramını kendi rengiyle Newroz kültürüyle kutlayabilmesiydi. Yapılan özverili çalışmalar neticesinde Cegerxwin parkı yanında yapıldı ve halkımızın duyarlılığı, yaklaşımı Newroz alanıma akın akın gelmesi ve sağduyulu bir sorumlulukla Nusaybin Newrozuna sahip çıkarak Nusaybin değerlerine, geleneğine bağlı duruş sergilemesi, umudun büyük olduğunun nişanıdır. Newroz geliş ve gidişlerde katılımda her hangi bir olumsuz tatsız olayın olmaması Newroz ruhuna uygun bir şekilde bayramı taçlandırmıştır.
Newroz alanına gelen yediden yetmişe herkese değerli barış annelerimiz başta olmak üzere gençlere çocuklara yaşlılara tüm halkımıza canı gönülden saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. 
Bu çalışmalarda emeği geçen bütün çalışma içinde olan arkadaşlarımıza çalışmaları çok değerli bulduğumuzu ve katkı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Daha güzel Newrozların olacağı, ülkemizde barışın baharı olacağı umuduyla."