GÜNDEM Haber Girişi : 04 Nisan 2015 09:20

Nusaybin’de Öğrenciler tarihi tepede temizlik yaptı

Nusaybin’de Öğrenciler tarihi tepede temizlik yaptı
Nusaybin Bahçebaşı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarihi Gırnavaz tepesinde temizlik çalışması yaptı.

Nusaybinim.com Haber Servisi
Nusaybin Bahçebaşı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarihi Gırnavaz tepesinde temizlik çalışması yaptı.
Çevre ve Temizlik bilincinin geliştirilmesi projesi kapsamında Bahçebaşı Ortaokulu Müdürü Süleyman Çevik, okul öğretmenleri ve öğrencileri tarihi Gırnavaz tepesinde temizlik çalışması yaptı.
Sabah saatlerinde ellerindeki çöp poşetleriyle tepeye çıkan çocuklar, yol güzergahı ve tepedeki tüm çöpleri topladı.  Poşetlere konuşan çöpler, traktörlerle çöp merkezine atıldı. Çöp toplamaya Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Mehmet Zeki Can ve Şube Müdürü Adnan Kaplan da katıldı.
Yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren okul Müdürü Süleyman Çevik, Bahçebaşı İlkokulu ve Ortaokulu İdareci ve öğretmenleriyle birlikte kararlaştırdıkları “Temiz bir çevre” projesi kapsamında öğrencilerin çevrelerine karşı duyarlı bir birey olmaları, çevre temizliği ile ilgili farkındalık yaratma,  öğrencilerin guruplar halinde iş yapma becerilerini geliştirerek arkadaş gurupları arasında dayanışma ve işbirliği bilincini geliştirme, çevreye karşı olumlu davranışlar geliştirmelerini hedeflediklerini söyledi.
Bu amaçla, okul ve yakın çevresi ile okula yaklaşık 1 km mesafede bulunan ve özellikle Çarşamba günlerinde onlarca insanın şifa amaçlı ziyaret ettiği tarihi Gırnavas tepesinin çevresinin temizlenmesine karar verdiklerini ifade eden Çevik şöyle konuştu:
“Hedeflenen amaç doğrultusunda öğrenciler için gerekli temizlik malzemeleri temin edildi. Daha sonra bütün öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla temizlik çalışması yapıldı. Öğrenciler, sınıf öğretmenlerin öncülüğü ve denetiminde düzenli ve disiplinli bir şekilde okul bahçesinden başlayarak Gırnavas tepesine kadar yaklaşık bin 200 metrelik yolun temizliğini yaptı. Çevre eğitiminin temeli doğayı ve doğal kaynakları korumaya yöneliktir. Çevre eğitimi bilgi vermenin yanında insan davranışını da etkilemektedir. Olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri kazandırmak ve sorunların çözümünde bireylerin aktif katılımını sağlamak çevre eğitimin temel hedefidir.”
Çocuklara çevre eğitimi verilmenin en verimli şekilde alabilecekleri öğretim seviyesinin orta öğretim olduğu konusunda farklı çevrelerde görüş birliğine varıldığını ifade eden Çevik, Bu çerçevede Çevre ve temizlik bilincinin geliştirilmesi projesi düzenlediklerini kaydetti.