GÜNDEM Haber Girişi : 09 Şubat 2018 15:34

Nusaybin'de OSB için toplantı yapıldı

Nusaybin'de OSB için toplantı yapıldı
Nusaybin'e Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) kurulması için ilk toplantı yapıldı.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim
Nusaybin'e Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) kurulması için ilk toplantı yapıldı.
Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Mardin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Musa Öztürk, Nusaybin Emniyet Müdürü Yardımcısı Ahmet Tuğcu, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mahsun Özmen, Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESO) Başkanı Ömer Özel, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Abdulhalim Aydın, Milli Emlak Müdürlüğü görevlileri, Sanayiciler ve Tekstilciler katıldı.
İlçede OSB'nin kurulması için gerekli girişimler ve işleyişi hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Öztürk katılımcılara bilgi verdi. Öztürk, OSB için öncelikle talep olması, Bakanlık nezdinde muhatap bulunması ve OSB'nin yapılacağı bölge için arazi belirlenmesi gerektiğini kaydetti.
Öztürk'ün bilgilendirme açıklamasından sonra toplantıya katılanlar yol haritası belirledi.
Toplantıda konuşan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Baysal ise Nusaybin'in çok genç bir nüfusunun olduğunu söyledi. İşsizliği bitirmek ve yeni iş alanları açmak için hem kaymakamlık hem de belediye olarak büyük gayretler gösterdiklerini kaydeden Baysal: "OSB'nin kurulması için ilçenin tamamı hem fikirdir. Yer tahsisi ve yer temini için çözüm önerileri bulacağız. Alternatif yerler üzerinde fikir alış verişinde bulunacağız.
Kaymakamlığın yapacağı işler var belediyenin de yapacağı işler var. Ama Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ile Sanayicilerin üzerinde düşün işler daha büyük. Ticaret evrenseldir, geniş çerçevede düşünüyoruz.
Duruma kısa vadede değil orta ve uzun vadede bakmamız gerekir. Çalışmalarımızı ve projelerimize buna göre hazırlamamız gerekir" şeklinde konuştu.
Toplantı sonunda OSB'nin yapılabileceği güzergâh ve arazilerin araştırılması kararlaştırıldı.