GÜNDEM Haber Girişi : 21 Aralık 2011 11:18

Nusaybin'de sağlık çalışanları greve gitti

Nusaybin'de sağlık çalışanları greve gitti
Kesk Bileşenleri'nin genel grevi Mardin'in Nusaybin ilçesinde de yapıldı. Devlet Hastanesi bahçesinden def sesleri yükseldi.
Nusaybin'de sağlık çalışanları greve gitti
Abdullatif Altunkaynak
Kesk Bileşenleri'nin genel grevi Mardin'in Nusaybin ilçesinde de yapıldı. Devlet Hastanesi bahçesinden def sesleri yükseldi.
    Sabah saatlerinden itibaren sağlık çalışanları Devlet Hastanesi poliklinikleri önünde eylem yaptı. Bahçede toplanan sağlık çalışanları adına açıklama yapan SES temsilcisi Sinan Aydın, grev sebeplerini açıkladı.
   
   Aydın'ın basın açıklaması şöyle;
"HALKIMIZIN 21 ARALIK GREV’İNE DESTEK VERMESİ İÇİN ÇOK SEBEP VAR!
Yoksuların ve düşük gelir gurupların sağlık hizmetlerine erişimi gittikçe zorlaşıyor
AKP hükümetinin “sağlıkta dönüşüm” diye süslü laflara Türkiye’ye yutturmaya çalıştığı sistemde reklam dönemi bitti. Şimdi asıl film oynanmaya başlıyor. Sağlık sistemi daha fazla piyasa malına dönüştürülüyor. Tıpkı başbakanın dediği gibi,”ne kadar para o kadar köfte” yani paran kadar sağlık dönemi başladı.

Şimdiki durumda hastalandığımızda ne ödeneceğimizi görelim
Devlet hastanelerinde muayene için katılım payı 8 TL
Özel hastanelerde muayene için katılım payı 15 TL
Yazılan reçetenin toplam fiyatının %20 si alınıyor
Nemli bir hastalığımız geliştiyse hastalığın teşhisinden emin olmak ya da kafalarınızdaki soru işaretini gidermek için 5 gün içinde aynı dalda farklı bir doktora gidersen 5 TL fazla ödeme
Bazı özel hastaneler muayene farkı olarak 100 TL'ye kadar daha fazla ödeme istemektedir. Her türlü tahlil ve tetkikte SGK'nın yaptığı ödemeyi yeterli görmemekte fark ücreti alınmaktadır.
      Durum bu iken; yoksuların, dar gelirlerin sağlığa erişimi bu kadar zorlaşmışken hükümet sağlıktaki piyasalaştırmayı yeterli görmüyor. Olacak ki. TBMM ihtisas komisyonlarında görüşülmeye başlanan TC emeklilik sandığı kanunu ile Bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 6. Maddesi ile 5510 sayılı kanun 68. Maddesi 2. Fıkrası değiştirerek muayene ve ilaç alımı ile ilgili yeni değişikler getirilmektedir. Tabi bu değişiklerle halkın cebine biraz daha el uzatmaktadır. / Nusaybinim.com