GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ocak 2018 15:01

Nusaybin'de servis şoförleri ve avcılara sertifika

Nusaybin'de servis şoförleri ve avcılara sertifika
Nusaybin Halk Eğitim Merkezinde (HEM) 115 servis şoförü ve 19 avcıya sertifikaları verildi.
Nusaybin Halk Eğitim Merkezinde (HEM) 115 servis şoförü ve 19 avcıya sertifikaları verildi.
Nusaybin HEM Konferans salonunda yapılan törene Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, HEM Müdürü Mehmet Şafak Kavak, servis şoförleri ve avcılar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Milli Eğitim Müdürü Çetin, Halk Eğitim Merkezinin Nusaybin tarihinde olmadığı kadar kurs açması ve başarı gösterdiğini belirterek bir Nusaybinli olarak HEM Müdürü ve yönetimine teşekkür etti.

-"ÖĞRENCİ SERVİSİ TAŞIMACILIĞINI PROFESYONELLEŞTİRECEĞİZ"
Hemen her evden bir çocuğun olması nedeniyle en çok paydaşı olan kurumun Milli Eğitim olduğunu kaydeden Çetin okul servis şoförlerinin önemine değindi.
Çetin şöyle konuştu:
"Bir derse giren öğretmenimiz en fazla haftada beş saat derse giriyor. Öğrencilerimiz de haftanın ortalama beş saatini serviste geçiriyor. Yani dersteki öğretmen kadar öğrencilerimizle zaman geçiriyorsunuz. Yani bir öğretmen kadar öğrencilerimiz üzerinde etkiniz var. Öğrenci sizi model, örnek aldığı kadar öğretmeni örnek almıyor. Sizin konuşma tarzınızı dahi öğrenci alıyor. Siz de bir eğitimci gibisiniz. Çocuklar bizim olduğu kadar sizin de çocuklarınızdır. O yüzden eğitimlerine sizin de dikkat etmeniz gerekir. Milli Eğitimde bir disiplin oluşmasını istiyorsak müdüründen öğretmenine servis şoföründen kantincisine kadar herkes üzerine düşen görevini yaptığı zaman düzen oluşacaktır. Bu belgelerle profesyonel bir taşımacılık yapmak istiyoruz. Gelecek sezon nasıl bir servis şoförü için ehliyet soruyorsak bu belgeyi de soracağız. o yüzden burada aldığınız eğitim çocuklarımız için çok önemli olacaktır."

-"YAŞ SINIRI GÖZETMEKSİZİN HER ALANDA KURSLAR AÇIYORUZ"
Milli Eğitim Müdürü Çetin'den sonra konuşan HEM Müdürü Kavak da HEM olarak Nusaybin'de her alanda kurslar açtıklarını söyledi.
Hangi alanda ihtiyaç duyarlarsa yaş sınırı gözetmeksizin bütün vatandaşlara çeşitli alanlarda kurslar açtıklarını ifade eden Kavak: "Bu vesileyle çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarından evlerine evlerinden okullarına gitmek üzere, taşıdığınız bu değerli canları ne şekilde taşımanız gerektiği, nelere dikkat edeceksiniz, taşırken ilk yardım, iş sağlığı ve güvenliği ve öğrenciler göstereceğiniz davranışlarla ilgili sizlere kurs verildi. İnşallah bu kurs sizin için hayırlı ve değerli olmuştur. Nusaybin'de ilk defa böyle bir kurs düzenlenmektedir. Önümüzdeki yıl bu sertifika olmadan servis şoförlüğü yapılamayacaktır. Bunun dışında doğal hayatın korunmasıyla ilgili avcılık kursu da açtık. Yaban hayvanları ve avcılıkta dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi aldınız" şeklinde konuştu.
Kavak, kurslarda kendilerine destekte bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal ile Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin'e teşekkür etti.
Konuşmalardan sonra kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.