EĞİTİM Haber Girişi : 05 Nisan 2017 15:16

Nusaybin'de Siyer Sınavına katkı sunanlara plaket verildi

Nusaybin'de Siyer Sınavına katkı sunanlara plaket verildi
Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Nusaybin katkı sunanlara plaket, sınavda dereceye girenlere ise ödülleri verildi.
Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Nusaybin katkı sunanlara plaket, sınavda dereceye girenlere ise ödülleri verildi.
Peygamber Sevdalıları Platformu, bu yıl 29 Ocak'ta “O'nu Oku O'nu Yaşa” yaşa sloganıyla düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Nusaybin’de katkı sunan okul müdürlerine plaket takdim edilirken, sınavda dereceye girenlere de çeşitli hediyeler verildi.
Nusaybin'de 1, 2, 3 ve 4'üncü kategorilerde dereceye girenlere Düşünce-Der tarafından ödül verildi. Sınavda birinci olanlara çeyrek altın, ikinci olanlara tablet, üçüncü olanlara ise Kâbe maketine konulmuş Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Bununla beraber Türkiye genelinde derece girmiş olanlara platform tarafından ayrıca çeşitli ödüller verildi.
Düzenlenen sınav ve verilen hediyelerle ilgili açıklamalarda bulunan Düşünce-Der başkanı Metin Kardaş, okullarda kendilerine yardımcı olan idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.
Kardaş , “Platform olarak 29 Ocak 2017'de ‘O'nu Oku O'nu Yaşa' sloganıyla düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nın kayıtları esnasında bizlere yardımcı olan okul idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederim. Ödül kazananları da ayrıca tebrik ediyorum.” dedi.
Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nı düzenlemelerindeki amaçlarını da aktaran Kardaş, şunları ifade etti: “Toplumun her kesimini özellikle çocuklarımız ve gençlerimizi Hz Muhammed'in mesajı ile buluşturarak, onun örnek hayatının öğrenilmesi, öğrenilenlerin günlük hayatta tatbikini sağlamayı ve Allah’ın rızasını kazanmayı hedefliyoruz. Toplumda okuma alışkanlığı istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine vesile olmayı amaçlıyoruz.”

Nusaybin'de 1, 2, 3 ve 4'üncü kategorilerde ilk 3'e girerek derece yapanların isimleri ise söyle:
1. Kategorilerde Mukaddes Altın (çeyrek altın), Zeynep Aktaş (tablet), Fatma Akbulut (Kâbe maketine konulmuş Kur'an-ı Kerim)
2. Kategorilerde Zinar Güler (çeyrek altın), İrem Kavak (tablet), İrfan Oktay (Kâbe maketine konulmuş Kur'an-ı Kerim)
3. Kategorilerde Hasan İpekten (çeyrek altın), Abdulselam  Kozak (tablet), Fatima Özdemir (Kâbe maketine konulmuş Kur'an-ı Kerim)
4. Kategorilerde Mehmet Ata Ağırman (çeyrek altın), Seyfettin Ertekin (tablet), Şükran İş (Kâbe maketine konulmuş Kur'an-ı Kerim)
Kendilerine plaket verilen okul idarecileri de sınavın öğrenciler açısından faydalı olduğunu söyleyerek, platform yetkililerine teşekkür ettiler./ilkha