GÜNDEM Haber Girişi : 12 Aralık 2019 16:19

Nusaybin'de SYDV Mütevelli heyeti seçimi yapıldı

Nusaybin'de SYDV Mütevelli heyeti seçimi yapıldı
Nusaybin Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli heyeti 2020 yılı için seçim yapıldı.

Nusaybin Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli heyeti 2020 yılı için seçim yapıldı. 
Nusaybin Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan seçim öncesi SYDV seçimi hakkında muhtarlara bilgi verildi. Daha sonra SYDV daimi üyelerinden oluşan SYDV Müdürü Mehmet An, Baştabip Dr. Mehmet Emin Ay, Tarım ve Orman Müdürü vekili İdris Şen ve İlçe Seçim Kurulu Müdür vekili Burhan Toy başkanlığında adayların isimleri alındı. 
Açıkköy Muhtarı Ekrem Konak, Bahçebaşı Muhtarı Şemsettin Aydın, İpek Yolu Mahallesi Muhtarı Tayfur Algan ve Dicle Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Ay Mütevelli heyeti üyesi olmak belirlenen komisyona başvurdu.
Adayların belirlenmesinden sonra seçime geçildi. İlçe merkezi ve bağlı kırsal mahallelerde bulunan 81 muhtardan salona gelen 76 muhtar sırasıyla oy kullandı. Oy bitiminde sandık açılarak oy sayımına başlandı.
Yapılan seçimde, Açıkköy Mahallesi Muhtarı Ekrem Konak 58, Dicle Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Ay 56, İpek Yolu Mahallesi muhtarı Tayfur Algan 20 ve Bahçebaşı Mahallesi muhtarı Şemsettin Aydın 16 oy aldı.
Seçimde en çok oyu alan Açıkköy Muhtarı Ekrem Konak ve Dicle Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin 2020 yılı için SYDV Mütevelli üyeliğine seçildi.

-MUHTAR AY 19, MUHTAR KONAK 5 YILDIR ÜST ÜSTE SEÇİLİYOR
Bu arada Nusaybin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetine seçilen Dicle Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Ay, 2002 yılından bu yana üst üste 19 yıl muhtarlar tarafından seçilen tek üye oldu. 2016 yılı için yapılan seçimde ilk defa heyet üyesi seçilen Açıkköy Muhtarı Konak ise üst üste 5'inci kez muhtarlar tarafından SYDV Mütevelli heyeti üyeliğine seçilme başarısı gösterdi.
Seçim sonrası Muhtar Ay ve Konak seçime katılan ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

 

-İPEK YOLU MUHTARI ALGAN'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ
Öte yanda seçim sonuçlarının açıklamasından sonra üçüncü olan ancak heyet üyeliğine seçilemeyen İpek Yolu Mahallesi Muhtarı Tayfur Algan, seçimi kazanan Muhtar Ay ve Muhtar Konak'ı ilk tebrik eden isim olarak başarılar diledi. 
Seçimin muhtarlara yakışır bir şekilde geçtiğini ifade eden Muhtar Algan, "Seçim sonuçlarına göre iki aday seçilecekti. Muhtarlarımızın takdiri bu şekildedir. Seçilen iki değerli arkadaşımızı tebrik ettim. Seçim süreci çok şeffaf ve dostane geçti. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Oy kullanan tüm muhtarlarımızın tercihine saygılıyız. Seçim sonucunda bize düşen kazananları tebrik etmektir. Ben de öyle yaptım. Seçimde en çok oyu alarak SYDV Mütevelli üyeliğine seçilen Konak ve Ay'ı tebrik ediyorum, yeni dönemde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.