GÜNDEM Haber Girişi : 17 Ekim 2017 08:59

Nusaybin'de tarihi Demiryolu ıslah çalışmaları başladı

Nusaybin'de tarihi Demiryolu ıslah çalışmaları başladı
Nusaybin Belediyesi, ilçe merkezinden geçen demiryolunda ıslah çalışmalarına başladı.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim
Nusaybin Belediyesi, ilçe merkezinden geçen demiryolunda ıslah çalışmalarına başladı.
Nusaybin Belediyesi tarafından yapılan proje kapsamında Sultan 2. Abdülhamit Han'ın projesi kapsamında 1900'lerde inşa edilen demiryolunda ıslah çalışmaları yapılıyor.
Nusaybin Belediyesi Fen İşleri Mühendisi Eren Aslan, ıslah çalışmalarının ilçe merkezindeki Bin 200 metrelik bölümü kapsadığını belirtti.
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal'ın talimatıyla projenin yapıldığını ve çalışmaların başladığını aktaran Aslan, Fen İşleri Müdürlüğü olarak ilk etapta bölgenin görüntü kirliğini oluşturan ve insan sağlığını tehdit eden çöp, moloz ve atıklardan arındırıldığını söyledi.
Islah çalışmalarının bölgeye yep yeni bir görünüm kazandıracağını ifade eden Aslan: "Yaptığımız proje kapsamında Bin 200 metrelik ıslah çalışmasında Bin 600 metre oluk, 2 bin 500 metre bordür taşı, demiryolunun iki koluna ay yıldız süslemeli aydınlatma, 26 adet oturma bankı, çim taşı, yürüme yolları ve yeşil alan yapılarak çöp kutuları konulacak. İlçe merkezindeki atıl durumda kalan demiryolu böylelikle vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır" dedi.
Aslan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi.
Sultan 2. Abdülhamit Han projesi kapsamında 1900’lerde inşa edilen demiryolu, Suriye’de iç savaşın başladığı tarihe kadar aktif olarak kullanılıyordu. Demiryolu, Gaziantep – Musul yolcu seferleri yanı sıra yük taşımacılığı için de hizmet veriyordu.