GÜNDEM Haber Girişi : 09 Ocak 2019 16:11

Nusaybin'de TOKİ Konutları Kurası çekiliyor

Nusaybin'de TOKİ Konutları Kurası çekiliyor
Nusaybin'de Pazartesi günü, bir bölümü tamamlanan TOKİ Konutları Kurasının çekileceği açıklandı.
Nusaybin’de Pazartesi günü, bir bölümü tamamlanan TOKİ Konutları Kurasının çekileceği açıklandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Kentsel Dönüşüm Dairesinde Başkanı olarak görev yapan Mehmet F. Aydın ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağırakçe, Nusaybin Kentsel Dönüşüm Ofisini ziyaret etti. Burada çalışmalar hakkında Kentsel Dönüşüm Ofisi görevlilerinden bilgi alan Başkan Aydın, Nusaybinlilere müjdeyi verdi.
14 Ocak Pazartesi Günü Saat 10.00’da Mitanni Kültür Merkezinde Fırat Mahallesi 4. Etapta bulunan 342 konut ve 36 ticari iş yeri kurasının çekileceğini kaydeden Aydın ve Ağırakçe, kuranın Noter huzurunda hak sahipleri tarafından çekileceğini ifade etti.
Nusaybin’deki konutların hak sahiplerine biran önce verilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Aydın: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik eski Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin Nusaybin’deki vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için büyük destekleri ve çalışmaları oldu. Bakanımız Sayın Murat Kurum da talimatıyla konutların hak sahiplerine verilmesi işlemi hızlandırıldı. Vatandaşlarımızın biran önce evlerine kavuşması için devletimiz, hükümetimiz ve bakanlığımız var gücüyle çalışıyor” dedi.

-HAK SAHİPLERİ KESİN SÖZLEŞMELERE İMZA İÇİN DAVET EDİLDİ Öte yanda Nusaybin Kentsel Dönüşüm Ofisi yetkilileri, hak sahiplerinin ev ve işyerleri kesin imzaları için ofise davet edildi.