Nusaybin'de 'uyuşturucu ile mücadele bilgilendirme' konferansı

Açıklama

Nusaybin'de okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarına uyuşturucu ile mücadele ve bilgilendirme konferansı verildi.

 

Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen konferans, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Nusaybin Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliğinde görevli Komiser ve Polisler tarafından verildi.

 

'Mardin Narko Rehber' sloganıyla yapılan çalışmalar çerçevesinde vatandaşlara bilgilendirme çalışması yapıldığı belirtilen konferansta, Madde bağımlılığı,  kullanımı ve etkileri, Narkotik madde çeşitleri, mücadelenin önemi, madde bağımlılığına giden yol, madde bağımlılığı ile mücadele ve çözüm önerileri ile 'uyuma' projesi hakkında bilgi verildi.

 

Madde kullanımının erken fark edilmesinin hayat kurtardığı belirtilen konuşmada, polisin karşılaştığı suç türünde en fazla arkadaş çevresi ve arkadaş ısrarı olduğu ifade edildi.

 

sex shop

Hiç bir ailenin uyuşturucu kullanımını çocuğuna yakıştırmadığını kaydedilen konferansın sonunda uyuşturucu kullanımı ev satımıyla ilgili yasal bilgilendirme yapıldı.

 

Konferansın sonunda katılımcıların sorularına cevap verildi.
Konferansa, Nusaybin Emniyet Müdürü Murat Sönmez, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

 

Öte yanda konferans sonrası Cumhuriyet Meydanında Nusaybin Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından kurulan stantta vatandaşlara 'uyuşturucuyla mücadelenin önemi' ile 'Uyuma' projesi broşürleri dağıtıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.