Nusaybin esnafından Elazığ'a yardım tırı 

Açıklama

Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası (NESO) öncülüğünde toplanan ilk yardım tırı Elazığlı depremzedeler için yola çıktı.

 

NESO Başkanı Ömer Özel öncülüğünde toplanan çocuk bezi, giyim, gıda, su, battaniye, ıslak mendil ve ayakkabıdan oluşan yardım tırına Nusaybin esnafı büyük katkı yaptı. 'Elazığ'da insanlık ölmesin' yardım tırına yüklenen malzemeler Elazığ'a doğru yola çıktı.

Desteklerinden dolayı Nusaybin Esnafına teşekkür eden NESO Başkanı Ömer Özel, Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara şifa diledi.

 

'Milletimizin başı sağ olsun' diyen Özel şöyle konuştu:
"Elazığ'ın acısını burada Nusaybin halkı olarak yaşıyoruz, paylaşıyoruz. Kardeşlerimiz Elazığ'da soğukta beklerken biz Nusaybin halkı olarak buna sessiz kalmamız mümkün değildi, burada içimiz yanıyor. Nusaybin halkı olarak sonuna kadar Elazığ halkının yanındayız. Bugün Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Nusaybin esnaflarıyla beraber birinci yardım tırımızı yükledik, şimdi yola çıkardık. Bu yardımlarımız devam edecektir. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın bizimle irtibata geçmesini istiyoruz. NESO'da kriz masası oluşturduk. İkinci ve üçüncü tırımızı da bir iki gün içerisinde çıkarmayı planlıyoruz. İçimiz yanıyor tekrar başımız sağ olsun."

Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için Nusaybin Molla Musa Camisi yanında oluşturulan yardım çadırında soba, battaniye, su, çocuk maması ve çocuk bezi başta olmak üzere her türlü yardımın kabul edildiği bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.