KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 30 Haziran 2018 13:42

Nusaybin Halk Eğitim yıl sonu sergisi açtı

Nusaybin Halk Eğitim yıl sonu sergisi açtı
Nusaybin Halk eğitim Merkezi, 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergisi açtı.
Nusaybin Halk eğitim Merkezi, 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergisi açtı.
Halk Eğitim Merkezinde kurulan serginin açılış kurdelesi Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şafak Kavak, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Zeynel Tunçalan ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri Abdullah tarafından kesildi. Açılıştan sonra Wushu kursu öğrencileri bir gösteri yaptı. 
Daha sonra Kaymakam Baysal ve katılımcılar,  Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Giyim Üretim Teknolojisi, Seramik ve Cam Teknolojisi, El Sanatları, Halı ve Kilim Dokuma, Makine Nakışları, Ebru Sanatı, Görsel Sanatlar, Alüminyum - Rölyef alanlarında açılmış olan kursların öğretmen, usta öğretici ve kursiyerleri tarafından hazırlanan ürünleri inceledi.
Görsel sanatlar öğrencileri tarafından sergilenen resimleri yakından inceleyen Kaymakam Baysal'a Nusaybin'i anlatan bazı resimler hediye edildi.
Sergilenen eser ve ürünler misafirler tarafından büyük ilgi gördü.
Sergiye katılan Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü: "Nusaybin Halk Eğitim Merkezinin yıl boyunca farklı branşlarda düzenlediği el emeği göz nuru işlenen sanat eserleri bugün sergileniyor. Doğrusu çok farklı çalışmaların olduğunu gördük. Toplumsal olarak Halk Eğitimlerde, halkın daha fazla bilinçlenmesi, özgüvenlerinin artması, kişisel beceri ve gelişimlerinin artması noktasında bu merkezlerin işlevinin çok önemli olduğunu bugün bir kez daha görmüş olduk" dedi.
Alüminyum - Rölyef kursu öğrencisi Rakiye İnci, öğretmeni Yüksel Taşer ile birlikte yaptıkları eserleri sergilediklerini kaydetti.
Görsel Sanatlar Kursu öğretmeni Ahmet Bilge de öğrencileriyle birlikte yaptıkları resimleri sergiledi. Sergide kursiyerlerin çizdiği resimler misafirler tarafından büyük ilgi gördü.