GÜNDEM Haber Girişi : 10 Haziran 2017 11:57

Nusaybin Kaymakamı Baysal kayısı bahçelerini ziyaret etti

Nusaybin Kaymakamı Baysal kayısı bahçelerini ziyaret etti
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal, kayısı hasadı yapılan bahçeleri ziyaret etti.
Nusaybinim Haber Servisi
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal, kayısı hasadı yapılan bahçeleri ziyaret etti.
Kaymakam Baysal, Nusaybin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Doğan ile birlikte Demirtepe Mahallesinde bulunan modern kapama bahçelerinde yapılan kayısı hasadına katıldı. Yılın ilk hasadında bahçecileri ziyaret ederek "bereketli" olması temennisinde bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Baysal, bahçeci ve çalışanlarla bir araya geldi. Garbi Yakşi ve Cemal Kerimoğlu'nun bahçelerini dolaşan Baysal, hasadı yapılan kayısı yanı sıra bahçelerde ekili elma, armut, üzüm ve nektarin hasadı ve bahçecilerin yıllık çalışma takvimi hakkında bilgi aldı.
Nusaybin'de alışılagelmiş çiftçiliğin dışında böyle girişimcilerin olması ve farklı ürünlerin yetiştirilmesini çok önemsediklerini bildiren Baysal, devletimizin girişimcilere her türlü desteği sağladığını kaydetti.
Kaymakam Baysal'a bilgi veren Nusaybin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Doğan ise, ilçede toplamda Bin 700 dönüm civarından modern kapama bahçeleri olduğunu belirtti.
Modern kapama bahçelerinden kayısı, sofralık üzüm, badem, nar, şeftali, nektarin, Antep fıstığı, elma, armut, incir ve zeytin gibi ürünlerin yetiştiğini kaydeden Doğan, müdürlük olarak gerçek üreticilere her türlü desteği verdiklerini ifade etti.
Kaymakam Baysal daha sonra yol güzergâhında bulunan buğday tarlalarında hasat yapan vatandaşları da ziyaret ederek "bereketli" olması temennisinde bulundu.