EĞİTİM Haber Girişi : 12 Eylül 2019 15:24

Nusaybin Meslek Yüksekokuluna yeni müdür atandı

Nusaybin Meslek Yüksekokuluna yeni müdür atandı
Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinden Artuklu'da faaliyet gösteren Nusaybin Meslek Yüksekokulu Müdürü istifa etti, yerine yeni atama yapıldı.

"DÜZELTME... 'Görevinden istifa eden' Nusaybin Meslek Yüksekokulu müdürü Yavuz Dinç'in adı sehven 'Görevinden alınmış' şeklinde yazılmıştır. Haberi düzeltir tekrar yayımlıyoruz."

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinden Artuklu'da faaliyet gösteren Nusaybin Meslek Yüksekokulu Müdürü istifa etti, yerine yeni atama yapıldı.


2013 yılından Nusaybin'de Dış Ticaret, Uygulamalı İngilizce ve çevirmenlik bölümleriyle açılan Nusaybin Meslek Yüksekokulu, 2015 yılında üniversite yönetiminin de önerisiyle güvenlik gerekçesiyle Artuklu'ya taşındı. Yaklaşık 4 yıldır Artuklu'da faaliyetlerini sürdüren Nusaybin Meslek Yüksekokulunda görevli Müdür Yavuz Dinç, görevinden istifa etti. Prof. Dr. İbrahim Özcoşar tarafından istifa eden Dinç'in yerine Doç. Dr. Ahmet Gemi atandı.

 

Ataması yapılan Doç. Dr. Gemi, Nusaybin Meslek Yüksekokulundaki görevine başladı. 


Dış Ticaret, Uygulamalı İngilizce ve çevirmenlik, Yaşlı Bakımı ve İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerinin açıldığı Nusaybin Meslek Yüksekokulunda yer temin edilemediği için şuanda sadece Dış Ticaret, Uygulamalı İngilizce ve çevirmenlik bölümlerine öğrenci kabul ettiği belirtildi.

 

Nusaybin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Ahmet Gemi kimdir?
- Görevi: Nusaybin Meslek Yüksekokulu Müdürü, Arap Dili ve Edebiyatı Öğretim görevlisi
- 29.04.1973, Ağrı-Patnos'da doğdu. Patnos İmam Hatip Lisesi mezunudur.
- Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili Ve Edebiyatı Anabilim Dalında Doçent, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili Ve Edebiyatı Anabilim Dalında Doktora,  Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ve Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında lisansını tamamladı.
- İngilizce, Arapça ve Farsça bilmektedir.
- Çok sayıda makalesi, basılmış ulusal ve uluslararası sempozyum bildirimleri olan Gemi, Tekmiletü’l-Avâmili’l-Cürcâniyye (İbrahim Kûrânî), (İnceleme-Tahkik), Kelime-i Tevhidin İrabı-İbrahim Kûrânî'ninİnbâhu'l-Enbâh Adlı Eseri Örnekliğinde, Haşiyetü'lHarpûtî Ala Tuhfeti'lAvâmil, ile Siyâsetnâme/İbnArabşâh'ınFâkihetu'l-Hulefâ Adlı Eseri Üzerine Bir İnceleme, adıyla 4 yayımlanmış kitabı bulunuyor.