GÜNDEM Haber Girişi : 27 Eylül 2018 14:15

Nusaybin Müftüsü Anlağan görevine başladı

Nusaybin Müftüsü Anlağan görevine başladı
Nusaybin eski Müftüsü İrfan Açık'ın Hatay İl Müftü Yardımcılığına atanmasından sonra yerine atanan Müftü Usame Anlağan atandı.
Nusaybin eski Müftüsü İrfan Açık'ın Hatay İl Müftü Yardımcılığına atanmasından sonra yerine atanan Müftü Usame Anlağan atandı.
Nusaybin'e atanmasından sonra Müftü Anlağan ilçeye gelerek görevine başladı.

Nusaybin Müftüsü Usame Anlağan Kimdir?
29.11.1967 yılında Akçakale'de doğdu. İlkokulu Adana'da, ortaokulu ise yurdun değişik şehirlerinde okuyarak 1986'da Bursa İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu.
1991 yılı Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Üsame ANLAĞAN eğitim ve öğretim çalışmalarını devam ettirerek 2007 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi. Yine aynı yıl Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.
1987 yılında Hakkari 'de İmam-Hatip olarak göreve başladı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında, Vaizlik, ilçe Müftülüğü ve il Vaizliği gibi çeşitli görevlerde bulundu. Haseki Eğitim Merkezindeki İhtisas Kursu da dahil olmak üzere memuriyeti süresince katıldığı mesleki bir çok kurs ve semineri başarı ile bitiren Üsame ANLAĞAN bir çok kurs ve seminerde ise rehber öğretici olarak görev aldı.
Huzurevi ve cezaevlerinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri de veren ANLAĞAN, Yalova 'da yaklaşık 10 yıllık İl vaizliğinin ardından İl Vaizi olarak Edirne 'de göreve başlamıştır. Edirne'de 3 yıl süren görevden sonra Ülkemizin bu kez güneydoğu hududunda; Ceylanpınar İlçesinde 2014 yılında Müftü olarak görev almıştır.
13.07.2018 tarihinde Nusaybin Müftüsü olarak atanan Üsame ANLAĞAN Arapça, Farsça ve İngilizce olmak üzere üç yabancı dil bilmekte olup Osmanlıca'da bilirkişilik yapmaktadır.