GÜNDEM Haber Girişi : 09 Aralık 2016 11:21

Nusaybin Müftüsü Hutbede Halep için SMS attı

Nusaybin Müftüsü Hutbede Halep için SMS attı
Halep’te yaşanan insanlık dramı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tüm camilerde ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ hutbesi okutarak yardım topladı.
Nusaybin Müftüsü Hutbede Halep için SMS attı
Nusaybinim.com Haber Servisi
Halep’te yaşanan insanlık dramı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tüm camilerde ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ hutbesi okutarak yardım topladı.
Nusaybin tarihi Zeynel Abidin Camiinde hutbe okuyan Müftü İrfan Açık, vatandaşları Halep için yardıma davet etti.
Hutbesinde: “Bir şehir düşünün; hastanelerin ağır bombardıman altında yıkıldığı. Çaresizlikten yaralıların tedavi edilemediği. İlaca hasret bekleyen hastaların yardım çığlığının, sokaklarda yankılandığı, yiyecek ekmeğin, içecek suyun, sığınılacak bir evin bulunmadığı. İnsanların soğuktan donarak can verdiği. İşte bu şehir, asırlardır gönül bağımızın olduğu Halep’tir. Bugün Halep’te bir medeniyet, bir tarih, bütün insanlığın gözü önünde yok ediliyor. Kadim şehir, insanlarıyla birlikte haritadan siliniyor. Sözün tükendiği noktadayız. İnsanlık olarak tarihin en büyük acılarından birisine, tarifi imkânsız üzüntülere şahit oluyoruz. Egemen güçlerin bölgemizdeki hırs, menfaat ve iktidar kavgası uğruna İslam beldeleri harabeye dönüyor. Bir adım ötemizdeki topraklar feryat, kan ve gözyaşına doydu. Sınırımızın bittiği yerde şiddet ve nefret başlıyor.
Soralım şimdi hep birlikte kendimize: Zalimler, zaferler devşirirken, mazlumlar tel örgüler önünde beklerken biz susacak mıyız? Kudret sahipleri karşısında dünya Müslümanları olarak sadece yutkunacak mıyız? Buğzetmekle, kahretmekle, ağlayıp, sızlanmakla mı yetineceğiz? Elbette hayır! Millet olarak bizler hakkı ve hakikati söylemeye, insaf ve vicdana çağırmaya, mazlumların sesi, mağdurların ümidi olmaya devam edeceğiz. Devam edeceğiz ki, insanlık ölmesin!
Bizler, Halep’ten yükselen ve yüreklerimizi dağlayan çocuk çığlıklarını, annelerin çaresiz feryadını, babaların, yaşlıların ah-u eninlerini elbette duyacağız. Duyacağız ki insanlık ölmesin!
Bizler, Halep’ten son bir ümitle bize uzanan elleri elbette boş çevirmeyeceğiz. Çevirmeyeceğiz ki insanlık ölmesin!”
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Halep’teki mazlumlar ve mağdurlar için sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek yeni bir kampanyaya öncülük ettiğini hatırlatan Müftü Açık: “Halep’te İnsanlık Ölmesin!” çağrısıyla başlatılan bu kampanyaya destek istedi.
Müftü açık yaptığı çağrıdan sonra cep telefonunu çıkararak Halep için SMS kampanyasına mesaj attı. Namaz kılmak için camiye gelen bazı vatandaşların da çağrıya uyarak SMS attıkları görüldü.
Namaz sonrası Halep için para toplandı.