EĞİTİM Haber Girişi : 22 Şubat 2017 17:40

Nusaybin MYO binası yapılmayınca arazisi iade alındı

Nusaybin MYO binası yapılmayınca arazisi iade alındı
Nusaybin Meslek Yüksekokulu binasının yapılması için tahsis edilen 90 dönümlük arazi üzerine bina inşa edilmeyince hazineye geri iade edildi.
Nusaybinim Eğitim Servisi
Nusaybin Meslek Yüksekokulu binasının yapılması için tahsis edilen 90 dönümlük arazi üzerine bina inşa edilmeyince hazineye geri iade edildi.
Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Nusaybin Meslek Yüksekokulu arazisinde herhangi bir çalışma yapılmayınca önce hazineye sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildiği öğrenildi. 
2011 yılından YÖK tarafından onaylanan ve o tarihte apar topar İlçe Kütüphanesi binasına alınan Nusaybin Meslek Yüksekokulu binası için Çağlar, Çatalözü ve Akçatarla Mahalleleri üçgeninde 90 dönüm arazi alınmıştı. Geride kalan 6 yılda arazi üzerinde bir çalışma yapılamaması nedeniyle arazi vasfını kaybetti ve hazineye geri iade edildiği öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeni imar planına dâhil olduğu iddia edilen arazinin Bakanlık tarafından Nusaybin dışına yapılacak konutlar bölümüne eklendiği belirtiliyor.

-NUSAYBİN MYO, OLAYLAR NEDENİYLE MERKEZE TAŞINMIŞTI
Nusaybin’de 2 yıl faaliyet gösteren Meslek Yüksekokulu, 2015 yılında ilçede başlayan toplumsal olaylar sonrası  ‘güvenlik’ gerekçesiyle Artuklu’ya taşındı. İki yıldır il merkezinde faaliyetlerini sürdüren okul arazinin gitmesiyle ilçeye dönüşü zorlaştığı belirtiliyor.

-ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ BİNANIN YAPIMI İÇİN HİÇ BİR ADIM ATMADI
Öte yanda Mardin Artuklu Üniversitesi, Nusaybin'e Meslek Yüksekokulu tabelasının asılması dışında okul için hiçbir çalışma yapmadı. Nusaybin'e her fırsatta çok önem verdiklerini dile getiren ve Nusaybin'in geçmiş parlak tarihiyle övünen başta eski ve yeni rektör olmak üzere Üniversite yönetimi binanın yapımı için hiç bir adım atmadı.
İlçede 2 yıl faaliyet gösteren okulun bina yapımı için kurulan ve bizlerin de içerisinde yer aldığı Nusaybin Fakülte ve Meslek Yüksekokulu Kurma ve Yaşatma Derneğinin çalışmalarının da toplantılardan öteye gidememesi, Derneğin ciddi bir maddi gücü oluşturaraması arazinin iadesine sebep oldu.