POLİTİKA Haber Girişi : 09 Nisan 2019 14:53

Nusaybin seçim sonuçları YSK’ye gitti

Nusaybin seçim sonuçları YSK’ye gitti
31 Mart'ta Nusaybin’de yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçları itirazlar üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gitti.

31 Mart'ta Nusaybin’de yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçları itirazlar üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gitti.
Seçim sonuçlarından sonra HDP ve AK Parti Nusaybin ilçe seçim kurulu görevlileri seçim sonuçlarına itiraz etti. 
AK Parti Nusaybin ilçe merkezinde geçersiz sayılan oyların tekrar sayılması, HDP ise 3 sandık sonucuna itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve heyeti AK Parti'nin itirazını ret etti.
HDP'nin itiraz ettiği 3 sandık sonucunu değerlendiren İlçe seçim Kurulu, Büyükşehir Belediyesinde DP'ye yanlışlıkla yazılan 158 oy, Nusaybin Belediyesinde de CHP'ye yanlışlıkla yazılan 5 oy tekrar HDP'ye yazılarak düzeltildi.
AK Parti temsilcinin Nusaybin’deki itirazının ret edilmesi üzerine Mardin İl Seçim Kuruluna başvuru yapıldı. İl Seçim Kurulu da itirazı ret edince AK Parti ilçede geçersiz sayılan oyların tekrar sayılması için YSK’ya başvuru yaptı.

- NERGİZ, SEÇİM SONUÇLARI VE İTİRAZLAR HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

31 Mart’ta yapılan Yerel Seçimlere göre resmi olmayan sonuçlara göre Nusaybin Belediye Başkanı seçilen Av. Semire Nergiz, seçim sonuçları ve itirazlar hakkında açıklama yaptı.
Seçimleri büyük bir oy farkıyla kazandıklarını ancak AK Parti’nin yaptığı itirazların hiçbir delili olmadığını ileri süren Nergiz, AK Parti’nin İlçe ve İl Seçim Kurullarında yaptığı başvuruların ret edildiğini son itirazın ise incelendiğini ifade etti.
Mazbataların biran önce kendileri verilmesi gerektiğini kaydeden Nergiz, “Her ne kadar seçim sonuçlarına gerektiğinde itiraz etme bir hak ise de mevcut haliyle hukuksal temelinden ve amacından uzaklaşmış bir sürece dönüşmüştür. Mazbataların verilmesini geciktirmeye yönelik olumsuz algılara yol açan bu durum aynı zamanda demokrasi ve halk iradesine gölge düşüren bir sürece dönüşmüş olup bu duruma bir an önce son verilmelidir. Bilinmelidir ki halk sandıkta iradesine sahip çıkmış bizlere mazbatasını vermiştir. Herkesi halkın iradesine saygı göstermesinin demokrasi gereği olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz" dedi.

- AK PARTİ'NİN İTİRAZI SÜRÜYOR

Bu arada AK Parti’nin YSK nezdindeki itirazına ilişkin inceleme sürüyor. YSK'nın Cuma Gününe kadar itiraz sürecine ilişkin karar vermesi bekleniyor.
Nusaybin'de yapılan itirazlar nedeniyle 15'i ilçe merkezi toplamda 81 Mahalle Muhtarı ve İhtiyr Heyeti de henüz mazbatalarını almadı.