GÜNDEM Haber Girişi : 06 Şubat 2018 13:43

Nusaybin Şoförler ve Otomobilciler Odasından açıklama

Nusaybin Şoförler ve Otomobilciler Odasından açıklama
Nusaybin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu, son günlerde sürücülerden ve vatandaşlardan aldıkları şikayetler üzerine bir açıklama yayımladı.
Nusaybin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu, son günlerde sürücülerden ve vatandaşlardan aldıkları şikayetler üzerine bir açıklama yayımladı. Gündoğdu, özellikle ilçe merkezindeki trafikte sürücülerin birbirlerine daha saygılı ve sabırlı olması gerektiğini kaydetti.
İlçe merkezindeki yollar ve alt yapı çalışmaları hakkında da Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal ile yaptıkları görüşmeye de değinen Gündoğdu, yolların alt yapı çalışmaları nedeniyle asfaltlandığını, alt yapı çalışmaları biter bitmez çalışmalara başlanacağını kendilerine iletildiğini ifade etti.
Nusaybin Şoförler ve otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu’nun yaptığı açıklama şöyle:
"Saygıdeğer Nusaybin Halkımız..!
Son günlerde İlçe sakinlerimizden Odamıza çok sayıda şikayet telefonları aldık.
Buna ister şikayet ister mağduriyet telefonları diyelim ama genelde son zamanlarda malum alt yapı çalışmaları ve dolayısı ile şu an hepimizin büyük sıkıntısı alt yapı çalışmalarına bağlı olarak yollarımızın şu an için bozuk olması ve halen alt yapı çalışmaları devam ettiği için bu yollarımızın çalışmasına başlanamaması, İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ergün Baysal beyle yol sıkıntılarımızı Oda olarak görüştük. Sağ olsunlar gereken ilgi ve alakayı gösterdiler. Başta Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren Şoför Esnaflarımızın ve Nusaybin Halkımızın mağduriyetlerini kendilerine arz etme fırsatımız oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
Onlarda haklı olarak alt yapı çalışmaları bitmeden yol çalışmalarına başlanmasının anlamsız olacağını, Şehrimizin altyapı çalışmaları bittikten sonra Anayol ve mahalle arası yollarının yapımına başlanacağını bizlere söylediler. Alt yapı çalışmalarının en yakın zamanda bitirilmesi için gereken hassasiyeti gösterdiklerine yakinen şahidiz. İnşallah altyapı çalışmaları bittikten sonra yol çalışmalarına başlanacak ve en kısa zamanda bitirilecek.
 Bu aşamada biz gerek Ulaşım sektöründe çalışan Oda üyesi Şoför Esnaflarımız gerekse Nusaybin Halkımız araç kullanırken lütfen birbirimizin haklarına saygılı olalım, birbirimize karşı daha toleranslı olalım. Karşılıklı saygı çerçevesinde Trafikte seyredelim, bir anlık öfkeye kapılmayalım. Gerek araç sürücülerimiz gerekse yayalarımız Lütfen birbirlerine karşı saygılı olsun. Yayalarımız mümkün mertebe yaya kaldırımlarını kullansın, araç sahipleri düzensiz araç park etmesin. Özellikle Trafik düzenini bozacak şekilde araç park etmekten kaçınalım. Trafik denetiminde görevli arkadaşlara mümkün mertebe yardımcı olalım. Onların da kendilerine verilen görevlerini ifa ettiklerini unutmayalım. Trafik denetçilerimizin de görevlerini ifa ederken Vatandaşımıza karşı gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz. Yani kısacası bu süreçte hepimizin birbirimize karşı sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklarımızı mümkün mertebe hoşgörü bilinci çerçevesinde yerine getirelim. Motosiklet sürücülerimizin Trafiğe çıkarken kendi can güvenlikleri için kasksız Motosiklet kullanmamaları, Trafik kurallarına riayet etmelerini önemle rica ederiz. Hem kedilerinin hem de Vatandaşların canlarını tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmalarını önemle rica ediyoruz. 
Bütün Nusaybin Halkımıza Şoför Esnafımıza Saygılar sunar; hayırlı kazasız belasız yolculuklar dileriz."