SPOR Haber Girişi : 29 Eylül 2019 19:16

Nusaybin takımları Amatör lige iyi başladı başladı

Nusaybin takımları Amatör lige iyi başladı başladı
TFF Mardin 1. ve 2. Amatör Liginde mücadele eden Nusaybin takımları lige 2 galibiyet 1 beraberlikle başladı.

TFF Mardin 1. ve 2. Amatör Liginde mücadele eden Nusaybin takımları lige 2 galibiyet 1 beraberlikle başladı.

 

Mardin 1. Amatör Liginde mücadele eden Nusaybin Belediyespor evinde Kızıltepe Belediyesporu konuk etti. Nusaybin ve Kızıltepe Belediye ile takım başkanlarının izlediği maça Nusaybinli taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

 

Nusaybin Belediye ile Kızıltepe Belediye 1 - 1 kalarak lige beraberlikle başladı.

Aynı grupta mücadele eden Nusaybin Gençlerbirliği ise ligin ilk maçını deplasmanda oynadı. Derik'te Derik Gençlikspora konuk olan Nusaybin Gençlerbirliği maçı 2 - 1 kazanarak lige büyük bir avantajla başladı.

 

- DİCLESPOR TARİHİNİN İLK MAÇINI 10 - 1 KAZANDI
 

 

Öte yandan Nusaybin'de Mardin Işık Spor Kulübü bünyesinde kurulan Nusaybin Diclespor 2. Amatör Liginde Kızıltepe Starsporu konuk etti. Bu yıl kurulan ve ilk resmi maçına çıkan Nusaybin Diclespor, maçı 10-1 kazanarak lige 3 puanla başladı. Yeni kurulan Diclespora hem Nusaybin Belediye hem de Nusaybin Gençlerbirliği taraftarları destek verdi.

 

- NUSAYBİN BELEDİYE MAÇTAN ÖNCE BAŞKANLARLA BİR ARAYA GELDİ
 

Bu arada Nusaybin Belediyespor futbolcuları ve teknik heyeti, Kızıltepe Belediyespor maçı öncesi yeni yönetimiyle bir araya geldi.

 

Simurg Cafede yapılan buluşmaya Nusaybin Belediyesi eş başkanı Av. Semire Nergiz - Ferhat Kut, Başkan yardımcısı Yılmaz Gündüz ve Spor Komisyonu Meclis Üyeleri katıldı.
Yeniden yapılanmada Ferhat Kut'un Kulüp Başkanı seçildiği bildirildi.

 

Sporcu ve teknik heyetin ihtiyaç ve sorunlarını dinledikten sonra konuşan Başkan Nergiz, "Yeni sezon başladı. İlk maçımızı Kızıltepe ile oynayacağız. Nusaybin de Kızıltepe de bizimdir. Dostça, kardeşçe, barış içerisinde aynı zamanda galibiyetle geçirmek istiyoruz. Bizi en iyi şekilde temsil etmenizi bekliyoruz. Bu hafta TFF nezdindeki işlemler yetişmediği için olmadı ama bundan sonraki haftalarda kadına şiddete karşı farkındalık pankartları taşıyarak maçlara çıkacağız. Her zaman gençlerimizin yanında olacağız" dedi.

 

Nusaybin Belediyespor Kulüp Başkanı olarak konuşan Ferhat Kut ise, "Hem sporda hem de sosyal alanda şiddeti benimsemiyoruz. Biz barış ve kardeşliği ön planda tutuyoruz. Sporun temel amacı kardeşliktir. Her alanda sporun ruhunu yaşamak istiyoruz. Nusaybin birçok dil ve dini bünyesinde barındırıyor. Biz fikri görüşü ne olursa olsun Nusaybin'in öz rengi olan bu birlikteliği yaşayacağız. Hepimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.