KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 22 Mart 2019 15:40

Nusaybin Ticaret Borsasından turizm atağı

Nusaybin Ticaret Borsasından turizm atağı
Nusaybin Ticaret Borsası öncülüğünde ilçeye davet edilen TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri, ilçede iki gün incelemelerde bulunacak.

Nusaybin Ticaret Borsası öncülüğünde ilçeye davet edilen TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri, ilçede iki gün incelemelerde bulunacak.
TOBB'ye bağlı Nusaybin Ticaret Borsası, ilçede var olan turist ve tarihi mekânların tanıtılması ve turizm turlarının ilçeye yönlendirilmesi amacıyla çalışmalar başlattı.
Bu çerçevede Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kurt, TÜRSAB İhtisas Komite Başkanı İbrahim Tanrıverdi, TÜRSAB İncoming Turizmi İhtisas Başkanı Abdulhamit Kuk, Turizm Seyahat Acentaları yetkilileri ve Turizm sektörü gazeteleri temsilcilerinden oluşan bir heyet ilçeye davet edildi.
İlçeye gelen heyet Mitanni Kültür Merkezinde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Aktaş, Meclis Başkanı Abdulhakim Aytimur ve Meclis Üyeleri tarafından karşılandı. Folklor gösterisinden sonra TÜRSAB heyeti Kasr-ı Serçehan'ı ziyaret etti.
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar'ı makamında ziyaret eden TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri ve beraberindekiler, Kaymakam Balıkçılar tarafından karşılandı.
Turizm açısından TÜRSAB'ın ziyaretini çok önemli bulduklarını kaydeden Kaymakam Balıkçılar, bu tür çalışmaları çok önemsediklerini ve desteklediklerini söyledi.
TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kurt ise, Nusaybin'in kalkınması için herkese görev düştüğünü kaydetti.
Nusaybin'e turistlerin gelmesi, trafiğin yaşanması için algıyı konuşturuyor olmak gerekiyor diyen Kurt, "Bu bağlamda gerek turizm basını gerek bizim gibi turizm neferlerine önemli rol düşüyor. Biz de gerek seyahat, gerekse seyahat sonrası kültür turlarına Nusaybin'i nasıl ilave ederizi konuşmaya geldik. Aynı zamanda sosyal medya günümüzün en büyük kitle iletişim aracı dolayısıyla daha şimdiden sosyal medyayı çok yoğun kullanmaya başladık. Batıda negatif bir algı var. İnşallah bu algıyı kırmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.
TÜRSAB heyeti daha sonran Nusaybin Sınır Kapısı, Mor Yakup Kilisesi, Zeynel Abidin Camisi ve Kaçakçılar çarşını gezerek Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri ve rehberlerden bilgi aldı.