ASAYİŞ Haber Girişi : 12 Haziran 2013 07:54

Nusaybin ve Ömerli'de Hint Keneviri operasyonu

Nusaybin ve Ömerli'de Hint Keneviri operasyonu
Mardin'de sabah saatlerinden itibaren Hint Keneviri operasyonu yapıldı.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Mardin'de sabah saatlerinden itibaren Hint Keneviri operasyonu yapıldı.
Edinilen bilgilere göre, Jandarma ekipleri, Ömerli ilçesine bağlı Kovanlı köyü ile Nusaybin ilçesine bağlı Doğanlı, Kuyular ve Heybeli köylerinden Hint Keneviri operasyonu düzenledi.
Polis ekiplerinin de destek verdiği operasyonda yüklü miktarda Hint Kenevirini ele geçirildiği öğrenildi.
Jandarma'nın yüklü miktarda yakalanan Hint Keneviriyle ilgili bilgilendirme yapacağı bildirildi.
 
Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:
"Mardin İl Jandarma Komutanlığının sevk ve idaresinde 8 JÖH Timi, 4 Komd. Timi, 2 MAKÖ, 2 Narkotik Arama Köpeği, 1 OYİT, 1 EOD Timi, 10 Kom. Ş.Md.lüğü ve 10 İsth.Ş.Md.lüğü personeli, 9 Hafif Zırhlı Kobra aracı, 12 Kirpi aracı, 1 JAMMER Aracı, 2 PÖH Timi, 20 Çevik Kuvvet Personeli, 3 Emniyet Müdürlüğü KOM Ekibi ile Nusaybin - Doğanlı 86-31, Heybeli 7932 ve Kuyular Köyleri 8830 ile Ömerli-Kovanlı köyü 84-31 bölgelerinde KIG, A/T ve ev araması faaliyeti icra ediliyor.
Toplam 8 ayrı ev ve eklentileri ile arazide bulunan 34 ayrı noktaya operasyon icra edildi.
Söz konusu operasyonu takviye kapsamında; Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığınca 1 Taarruz Helikopter Kolu, 1 Adet S-70 Genel Maksat Helikopteri ve 10 Adet Kirpi Zırhlı aracı ile; 70 inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığınca 1 Adet UH-1 Helikopter, 2 Adet Kirpi Zırhlı Aracı ile destek sağlandı.
Ayrıca söz konusu operasyonun koordinasyonu kapsamında Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı, Hrk.Asyş.Ş.Md. ile birlikte operasyonun taktik komuta yeri olan Nusaybin Dallıağaç Jandarma Karakoluna S-70 helikopter ile intikal etti. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir"