GÜNDEM Haber Girişi : 10 Temmuz 2018 08:42

Nusaybin Belediyesinden yemek yarışması

Nusaybin Belediyesinden yemek yarışması
Nusaybin Belediyesi, 2. Geleneksel Yemek Yarışması düzenledi. Yarışmaya katılan 42 yarışmacı bölgeye has damak tadında yarıştı.
Nusaybin Belediyesinden yemek yarışması
Nusaybin Belediyesi, 2. Geleneksel Yemek Yarışması düzenledi. Yarışmaya katılan 42 yarışmacı bölgeye has damak tadında yarıştı.
Gülşilav Kadın, Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen yarışmaya vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Yarışmaya katılan 42 yarışmacı, yöresel yemeklerde hünerlerini gösterdi. Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Dr. Ömer Bozkurt, Diyetisyen Aslıhan Şan ve Artuklu Üniversitesi Yemek Şefi Sezer Şanlı'nın jüri üyesi olduğu yarışmada etli pilav ve kardi yemeği ile Dilşa Tekin birinci olurken Zeliha Eroğlu ikinci ve Hülya Can da üçüncü oldu.
Yarışmada dereceye girenlere Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal tarafından bulaşık makinesi, fırın, elektrikli süpürge ve tüm yarışmacılara da çaydanlık hediye edildi.
Yarışmaya katılan tüm vatandaşları tebrik eden Kaymakam Baysal, yarışmanın önemine değindi.
Yemek yarışmalarıyla bölgeye ait yemek kültürünün tanıtımına katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Baysal: "Bu yarışmada medeni cesareti gösteren tüm yarışmacıları tebrik ediyorum. Mutlaka biri birinci olacaktır ama esas olan vatandaşlarımızın böyle bir etkinlikte bir araya gelmesidir. Bu yarışmalarla aynı zamanda yöremizdeki yemekleri tanıma ve tanıtma imkânı buluyoruz. Ayrıca genç nesiller için bir yemek kültürü hafızası oluşuyor. Bu yarışmalarla yemek kültürümüz nesilden nesile aktarılıyor. Yarışmada dereceye girenleri ayrıca kutluyorum" dedi.
Yarışmaya tavuk dolmasıyla katılan Canan Taş ise, bu tür organizasyonların yemek kültürümüzün tanıtımı açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Taş: "Batıdakiler genelde sebze yemeklerine ağırlık verirken bizde daha çok et yemeğine ağırlık veriliyor. Baharatlarımız olsun yemeklerimiz olsun hepsi bölgemize ait tatlar. O yüzden bu tür yarışmalar yemek kültürümüzün tanınmasına vesile olacaktır" şeklinde konuştu.
Nusaybin Belediyesi yarışması çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.