GÜNDEM Haber Girişi : 02 Şubat 2018 11:38

Nusaybin Cumhuriyet Caddesi yeni bir görünümü kavuşuyor

Nusaybin Cumhuriyet Caddesi yeni bir görünümü kavuşuyor
Nusaybin Belediyesi ilçenin işlek noktalarından Cumhuriyet Meydanı ve Sakarya Caddesini yeni bir görünüme kavuşturuyor.
Nusaybin Belediyesi ilçenin işlek noktalarından Cumhuriyet Meydanı ve Sakarya Caddesini yeni bir görünüme kavuşturuyor. Proje kapsamında peyzaj alanları, ağaç altı oturma birimleri, yeşil alanlar oluşturulacak. Yol ve kaldırımlar yeniden düzenlenerek cadde ve meydan ferah bir hale getirilecek.
Belediye tarafından ilçede güzel yaşam alanları oluşturmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yeni bir proje eklendi. Bu kapsamda Belediye Fen İşleri Müdürlüğü Cumhuriyet Meydanı ve Sakarya Caddesinde çalışmalara başladı.
Cumhuriyet meydanı trafiğe kapatılıp zemin bazalt plakalarla kaplanacak ve aydınlatma, peyzaj alanları oluşturularak tören alanına kuru havuz kurulacak. Yeşil alanların oluşturulacağı meydanda oturma banklarının yanı sıra ağaç altı oturma birimleri de eklenecek.
Proje kapsamında bulunan Sakarya Caddesi yolunda BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) çalışmaları yapılacak. Genel bir çevre düzenlemesinin gerçekleştirileceği caddeye, bazalt kaldırımları döşenecek ve muhtelif alanlar yeşilliğe kavuşturulacak.
Trafik akışının devam edileceği Sakarya Caddesinde belirlenen noktalara çöp kovaları da ekleneceği belirtildi.
Öte yanda Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal Cumhuriyet Meydanında devam eden çalışmaları denetleyerek bilgi aldı.