SPOR Haber Girişi : 22 Ağustos 2016 14:02

Nusaybin Demirspor başkanı Sevinç: Güneydoğu Futboluna operasyon yapıldı

Nusaybin Demirspor başkanı Sevinç: Güneydoğu Futboluna operasyon yapıldı
Nusaybin Demirspor eski başkanı Mehmet Ata Sevinç, 2007 – 2008 yılında ligden düşürülen takımlarıyla birlikte birçok kulübe operasyon yapıldığını ileri sürdü. Sevinç, Güneydoğu’da profesyonel liglerden düşürülen 2 takım için hükumeti araştırmaya davet ett
Nusaybinim.com / SporX
Nusaybin Demirspor eski başkanı Mehmet Ata Sevinç, 2007 – 2008 yılında ligden düşürülen takımlarıyla birlikte birçok kulübe operasyon yapıldığını ileri sürdü. Sevinç, Güneydoğu’da profesyonel liglerden düşürülen 2 takım için hükumeti araştırmaya davet etti.
SporX sitesinde yer alan habere göre, eski Nusaybin Demirspor Kulüp başkanı Sevinç’in iddiları ve açıklamalarına yer verildi.
Sporx.com’da yer alan haber şöyle:
2007-2008 sezonunda Şırnakspor'la oynanan karşılaşma sonrası hükmen yenik sayılan ve federasyonu verdiği şok bir kararla amatör kümeye düşürülen Nusaybin Demirspor'un eski başkanı Ata Sevinç, güneydoğu futboluyla ilgili ilginç iddialarda bulundu.
3. Ligde oldukları sezonunda profesyonel liglerde Güneydoğu'dan 20 takımın bulunduğuna bugün gelinen noktada ise bu sayının 4'e kadar düşürüldüğüne dikkat çeken Nusaybin Demirspor'un eski başkanı: "Bu birileri tarafından yapılan bir operasyondu. Doğudaki gençler futboldan ve stattan uzaklaştırıldı. Birileri buna çanak tuttu. Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonu 2001'lerden sonra Güneydoğu futbolunda yaşananları incelemeli. Neden burada futbol takımları tek tek kapılarına kilit vurmak zorunda kaldı, bunlar soruşturulmalı. Bugün Nusaybin Demirspor'un başına gelenler yarın başka takımlarımızın da başına gelebilir. Ama neredeyse güneydoğuda takım bırakılmadı. Federasyon doğudaki bu gençleri yeniden futbola kazandırmalı. Bununla ilgili bir çalışma yapmalı. Gelip bizleri dinlenmeli. Defalarca federasyona yazı yazarak bizimle temasa geçilmesini istedik ancak federasyonundan dönen olmadı. Yakında Güneydoğu'da tek bir futbol takımı kalmazsa şaşırmayın. Bundan on sene önce 20 profesyonel takım varken bugün bunların sadece 3'e 4'e indi. Bu normal bir şey değil" dedi.
Ata Sevinç, Nusaybin Demirspor'un yanı sıra Mardin, Batman Belediye, Batman Demir, Bismil Birlik, Bitlis Özgüzeldere, Diyarbakır Bş. Bld., Diyarbakır Telekom, Elazığ Belediye, Genç Murat, Hakkari, Kurtalan, Silopi Cudi, Yüksekova Cile, Iğdır, Cizre, Kızıltepe, Şırnak, Muş, Diyarbakır Kayapınar ve Diyarbakır DİSKİ gibi takımlar bugün artık olmadığına dikkat çekerek: "Hükümet bu işe el atmalı. Bu işte kimin veya kimlerin parmağı var bunu araştırmalı. Bu normal bir şey değil" dedi.