RESMİ İLANLAR Haber Girişi : 25 Ağustos 2011 14:45

Nusaybinim.com 5 Yaşında

Nusaybinim.com 5 Yaşında
Ben Nusaybini seviyorum ve Nusaybine yararlı olmak istiyorum diyen herkesle görüşmeye, düşünce ve söz birliği yapmaya hazırız dedik.
EDİTÖR'DEN
 
Her şey 5 yıl önce başladı. Sınırların olmadığı, bulanıklığın kaybolduğu, konuşmanın bir hak olduğu, özgürlük için artık korkmanın, savaşmanın veya ölmenin gerekmediği bir dünya özlemi ile yola çıktık. Ve bunun için mürekkep kokulu olmasa da tozlu klavye tuşlarını aşındırarak başladık bu kutlu yolculuğa… 
 
Sıradanlaşmış, klişe haber imajı ve ön yargıların aksine, halkın gözü ve kulağı olmak için adam gibi bir site yapmak adına sıvadığımız kollarımızı, tam 5 yıl önce bugün klavye ile birleştirerek yola koyulduk. 25 Ağustos 2007 gününden beri Kadim Kent Nusaybin’de siz değerli Nusaybinli hemşerilerimizin sesi olmayı başardık.
   
Nusaybinim.com Tuncel Kurtiz’in Siyaz-Beyaz filminde, “Biz dünyayı değiştiremedik. Değiştiremedik ama, dünya da bizi değiştiremedi.”söylemine uygun ilkelerinden taviz vermeden ve 9 yıldan beri bölgede basın ve medyanın bir fiil içinde bulunarak bölgedeki basın zorluklarının tamamına şahit olan personeliyle hizmete başladı.
 
Anadolu Ajansının yanı sıra ulusal, bölgesel ve yerel gazete, ajans ile TV’lerde görev yapan güçlü ekibi ile ilçemizle ilgili yaptıkları birçok olumlu haberlerin gazete sütunlarında yer almadığının farkına varılması ile başladı her şey.
 
Önce Nusaybinim’in hem doğru tanıtımı hem de ilçe haberlerinin ilçe halkı ile paylaşılması için kendisine özgü bir internet sitesi ile başladık. Aidiyet duygusu ile önümüzdeki alternatif birçok site ismine rağmen bizler Nusyabinimize olan sevdamızı internet sitemizin de adını nusaybinim.com yaparak Bismillah dedik. Sonra da logomuzu hazırladık ilçemizi, sevdamızı, umutlarımızı, tarihimizi, derdimizi, dermanımızı anlatan. Slogan olarak da yüreğimizin, gönlümüzün, hayallerimizin güzelliklerini süsleyen “Beyaz Güller Ülkesi” yazdık sitemizin başköşesine… 
 
Nusaybinim.com olarak yayın hayatına başlarken “Ben Nusaybin’i seviyorum ve Nusaybin’e yararlı olmak istiyorum diyen herkesle görüşmeye, düşünce ve söz birliği yapmaya hazırız” dedik. Ve bu düşünce ile yola çıktık. İnsanların, konuşmaktan, diyalogdan, hoşgörüden, iletişimden cinnet misali kaçtıkları bir zamanda; İşte Nusaybin’de yaşamanın onurunu taşıyan insanlarımız arasında kaybolan iletişimi düzeltmek, yaşadıkları kenti tanımalarını ve anlamalarını sağlamak, düşünce ve bakış ufuklarını zenginleştirmek, kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak, Nusaybin’e emeği geçenlerle ilçe  halkını tanıştırmak, kaynaştırmak, gönül vermiş herkesle beraber daha güzele, daha doğruya, daha iyiye yürümek gibi dert ve ideallerle işine hakim, heyecanlı, genç ve dinamik  bir ekiple zorlu ve meşakkatli basın yoluna adım atıp yayın hayatına başladık.
Site tüm kesimlere eşit mesafede durması ve hemen herkesin ilçede günlük yaşanan gelişmeleri aynı anda sitede bulması nedeniyle biranda yükselişe geçti. Günlük 50 - 70 kişinin ziyaret edeceği şekilde kiralanan server bu yoğunluğu kaldıramayınca site tamamen profesyonel bir şablon ve alt yapısı kuvvetli bir servere taşınarak profesyonelce yayın hayatına devam etti.
 
Bugün günlük 5 bini geçen site okuyucumuzla bölgenin güçlü sesi olduk. Gücümüzü her platformda destekçimiz olan siz değerli okuyucularımızdan aldık. Gerçekleri anlatmaktan bir an olsun ödün vermedik. Gündemin nabzını sitemizde işlediğimiz güncel konu ve konuklarla tuttuğumuzun yanında ilçemizin tarihi ve kültürel güzelliklerini de gün ışığına çıkartarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluyorduk. Gün be gün izole edilmiş bir bölgeyi, bölgenin halkını, halkının ne uğruna mücadele ettiğinin nedenlerini anlatarak onların sesi olduk. Hiçbir yanlışa taviz vermedik.
 
Bizleri bir an olsun yalnız bırakmayan okuyucularımızın haberlerimize, köşe yazılarımıza, fotoğraf ve videolarımıza yaptıkları yorumları sayesinde bugünlere geldik. Okuyucularımızın isimleri, dilleri, kültürleri, tarihleri ve o tarihin her dönemine, inadına gülümseyen bir deli isyanla nakşolmuş mücadeleleri gün be gün bizleri daha da kamçılandırdı.

SİTE KENDİ GAZETESİNİ DOĞURDU
3 yıllık bir süreçten sonra gazete düşüncesi ortaya çıktı. Okuyucularımızın bizleri gazete çıkarmaya yönelik teşvikine internet ortamına halen ayak uyduramayan okuyucularımız eklenince yerel gazete kurma kararı aldık. Ofisimizde klavye tozu ile birlikte artık sabahın ilk ekmeği ve mürekkep kokusu da tütmeye başlayacaktı.
 
Nusaybinim.com web sitesi olarak gazetenin kalıcı yönünü de göz önünde bulundurarak tarihe not yazma adına 10 Mart 2010 tarihinde Nusaybin Postası Gazetesi'ni yayınlamaya başladı. Site gazeteden de aldığı güçle okuyucu sayısını katlayarak Sadece Mardin’in değil bölgemizin ve Türkiye’nin en çok okunan ilçe haber siteleri arasına girdik.
 
İlk altı ayda büyük zorluklar yaşayan gazetemiz bütün engelleri aşarak bugünlere gelmeyi başardı. Press filminde anlatılanlar kadar yoğun yaşamazsak da birçok zorluğa göğüs gerdik. Mahkemelere, tehdit edilmelere, baskılara rağmen 10. köyünde varlığından haberdar olarak doğruları yazmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bir rüya karesi kadar sürükleyici, hayatın kendisi kadar gerçek bir gazete olma yolunda ilçede birçok yeniliğe birlikte imza attık. Bizler bugün doğru haberin adresi olmanın yanında haberi doğrulatmanın adresi olarak da biliniyorsak bunu yayın kurulumuzun, muhabirlerimizin ve köşe yazarlarımızın doğrudan ödün vermemesine borçluyuz. Nusaybinim.com, basın yayın ilkelerinden taviz vermeden bugün sadece gerçekleri, yazılamayanları ve doğruları sizlere postalamanın şerefini boynunda taşıyor.
 
5. yılımızda bu kutsal yolculuğumuzda dünden bugüne emeği ve yüreği ile bizimle olan herkese ama herkese en kadim saygı, selam ve hürmetlerimle…
Nice yıllara ...